Havuzda çırpınan çocuğu belediye başkanı kurtardı, gözyaşlarına hakim olamadı

Boğulan çocuğa sağlık ekibinin müdahalesi
Boğulma Tehlikesi Sağlık Ekibi Belediye Başkanı Kalp Masajı Polis Ekipleri 

-Belediye Başkanı Çalışkan'ın müdahale çalışmasını izlemesi
-Çocuğun hayata dönmesinin vatandaşları sevindirmesi
-Başkan Çalışkan'ın çocuğun hayata dönmesi üzerine ağlaması
-Çocuğun ambulansla Karaman Devlet Hastanesine götürülmesi
-Başkan Çalışkan ile röp
-Detaylar

( KARAMAN - ÖZEL - HD)- Karaman’da yapımı devam eden parkta bulunan 2 metre derinliğindeki suni gölete girerek boğulma tehlikesi yaşayan çocuk, kıyafetini çıkartıp havuza atlayan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan tarafından kurtarıldı KARAMAN

- Karaman’da yapımı devam eden Türk Dünyası Kültür Parkında bulunan ve yaklaşık 2 metre derinliğindeki suni gölette serinlemek için giren çocuk boğulma tehlikesi geçirdi. Parktaki çalışmaları incelemek için yakında olan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, suda çırpınan çocuğu görünce kıyafetini çıkartıp suya atlayarak onu kurtardı. Olay, öğle saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 16 yaşındaki Davut Şimşek, arkadaşları ile birlikte Çeltek Mahallesi Dağ Oteli mevkisinde bulunan ve yapımı halen devam eden Türk Dünyası Kültür Parkına gitti. Şimşek, serinlemek için park içinde bulunan ve yaklaşık 2 metre derinliğindeki suni gölete girdi. Göletin ortalarına doğru giden Şimşek, biranda arkadaşlarının gözü önünde suda çırpınmaya başladı.
Bunun üzerine arkadaşları çevrede bulunan vatandaşlardan yardım istedi. Vatandaşlar ise durumu ambulans, itfaiye ve polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri gölette çırpınan çocuğu çıkarmak istedi ancak onlar da boğulma tehlikesi yaşadı. O sırada Türk Dünyası Kültür Parkındaki çalışmaları incelemek için orada bulunan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, ambulans sesini duyması üzerine hızla göletin bulunduğu yere gitti. Çalışkan, çocuğun çırpındığını görünce üzerindeki çıkararak pantolonuyla gölete girerek çocuğu sudan çıkardı. Olay yerine gelen şağlık ekipleri de çocuğa kalp masajı yapmaya başladı.
Bilinci kapalı olan ve kalp atışı alınamayan çocuk için ekipler yoğun çaba harcadı. Herkes çocuğun hayatını kaybettiğini düşünürken, yapılan müdahale sonucu Davut şimşek hayata döndü. Sağlık görevlisinin 'hayata döndü' demesi orada bulunanlara büyük sevinç yaşatırken, kenarda müdahaleyi izleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan gözyaşlarını tutamadı. Davut Şimşek daha sonra ambulansla Karaman Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan gözyaşlarını tutamadı. Çevredeki vatandaşlar suya girerek genci çıkaran Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’a teşekkür etti. Başkan Çalışkan, “Buraya parkın çalışmalarını incelemek için gelmiştim. Ambulansın sesini duyunca buraya geldim. Çocuğu görünce suya girdim. Yaşanan üzücü bir olay. Burası çalışma bölgesi olan bir yer. Girilmemesi gereken bir yer ama gençler girmişler" dedi.
(MD-FM-
20 Mayıs 2018 Pazar günü yayınlandı