Hatay'dan Mehmetçik için Cinderes'e kazanlarla 'kuru fasulye-pilav'

PİŞEN YEMEKLER
Şehit Kuru Fasulye Dövme Allah Hanlı 

-EV HANIMLARI
-YEMEK PİŞİRİLMESİ
-DETAYLAR
-MERYEM YETMEZ RÖP
-DÖNE YETMEZ RÖP
-MUHTAR RÖP
-MAHALLE HALKI
-ATILAN SLOGANLAR
-YEMEKLERİN ASKERİ ARACA YÜKLENMESİ

( HATAY ) Hatay'dan Mehmetçik için Cinderes'e kazanlarla "kuru fasulye-pilav"- Anneler, yemek hazırladıkları alanda ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları da -attı HATAY

- Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nin Pınarbaşı mahallesinde anneler, Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli Mehmetçik için birbirinden lezzetli yemekler yaptı. Pınarbaşı Mahallesi’nde anneler, aralarında dolma, sarma, dövme, pilav, kuru fasulye, cacık, ıspanaklı ve biberli ekmekleri hazırladı ve yemekleri sabah saatlerinde de büyük kazanlarda pişirdi. Yemek hazırladıkları alanda ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları da atan anneler, hazırladıkları yemekleri muhtar ve mahalleli gençlerle birlikte askeri araca yükleyerek operasyonda görevli Mehmetçik’e gönderdi. Meryem Yetmez, “Yaptığımız yemekler Mehmetçik’e afiyet şeker olsun, onlara güç kuvvet versin, Benim 7 oğlum var 7’si de bu vatana millete feda olsun, Allah Türk Bayrağımızı, milletimizi, devletimizi, Mehmetçik’imizi korusun, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan da Allah razı olsun” dedi.
Döne Yetmez ise, mahalle kadınları olarak yemekleri el birliği ile hazırladıklarını söyleyerek bu yemekler “Mehmetçik’e afiyet olsun. Sarma, dolma, pilav, kuru fasulye ve çeşitli yemekler yaptık. Mehmetçik Zeytin Dalı Harekatı ile çocuklarımızın torunlarımızın geleceği için savaşıyor, İnşallah zafer bizimdir, rabbim askerlerimizi esirgesin” diye konuştu.
Ev hanımlarına teşekkür eden Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Mehmet Dilli de “Hanımların el emekleri ile yapmış oldukları yemekleri Mehmetçiğimize göndereceğiz. Zafer Türk milletindir. Bayrak inmez ve vatan bölünmez Biz her zaman devletimizin ve vatanımızın arkasındayız. İnşallah bu operasyon zaferle sonuçlanacaktır. Şehitlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.
Daha sonra Dualar edildi, alkış ve tekbirler eşliğinde yemekler askeri araca yüklendi.
8 Mart 2018 Perşembe günü yayınlandı