Hatay’da bin 300 çocuğa kıyafet yardımı

etkinlikler detay
Engelli Çocuk Konaklı Bild Yurt Dışı 

-çocuklardan detay
-kıyafet dağıtılırken detay
-kıyafet giyerken detay
-Büyüdüm Çocuk Oldum Platformu Başkanı Ahmet Faruk Subaşı röportaj

( HATAY ) - Hatay’da 0 ile 12 yaş aralığında Türk ve Suriyeli bin 300 çocuğa kıyafet yardımı yapıldı HATAY

- Büyüdüm Çocuk Oldum Platformu tarafından Hatay’da Türk ve Suriyeli bin 300 çocuğa kıyafet yardımında bulundu. Hatay’da maddi durumları iyi olmayan ailelerin öksüz, yetim, engelli bireylerine yönelik 0 ile 12 yaş aralığında çocuklara kıyafet yardımı yapıldı. Büyüdüm Çocuk Oldum Platformu Başkanı Ahmet Faruk Subaşı, yurt içi ve yurt dışına hiçbir siyasi, ideoloji bağları olmadan yardımlar yaptıklarını söyledi.

Subaşı, Hatay’da bin 300 çocuğa yardımda bulunmak için buraya geldiklerini belirterek, "Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli bölgelerde hiçbir cemaate, siyasi kuruluşa, hiçbir ideolojik örgüte bağlı olmadan gönüllülerden oluşan bir ekiple etkinlikler düzenleyen bir kurumuz. Bu kapsamda Hatay’da davet aldık. Hatay’da takriben bin 300 kardeşimize destek olacağız, işte kıyafet yardımında bulunacağız. Bu yardım kapsamında 50’den fazla arkadaşımız Hatay dışından katıldı, iştirak etti. Bunlardan 25 tanesi öğrenci grubu. Otostop ile gelen arkadaşlarımızdan tutun ev hanımı olup kendi ev bütçelerinden kısarak gelen arkadaşlarımıza kadar 50’ye yakın arkadaşımız var. Bu çalışma kapsamında 3 otelde konaklıyoruz. Belediyeler ve çeşitli yerel STK’lardan da iletişim kurduğumuz kurumlar oldu, destek oldular. 3 günlük bir program oldu cuma, cumartesi, pazar. Ekiplerimizden iştirak edenler yine iştirak edenler oluyor. Bu arada Antakya’dan da 30’a yakın ev hanımı ve öğrenci arkadaşlarımız bize yardımcı oldu. Bu bağlamda 10 bölgede bin 300 çocuğa bir kısmı Türk bir kısmı Suriyeli ihtiyaç sahibi yetim, öksüz kardeşlerimize destek olmak için buraya geldik" dedi.
Subaşı, yardım yapılacak bireylerin genellikle 0-12 yaş aralığında Türk ve Suriyeli yetim, öksüz, ihtiyaç sahibi, engelli çocuklar olduğunu vurguladı.Subaşı, kriterlerde Hatay’da bulunan gönüllülerin belediyeler ile organize çalışarak belirlendiğini kaydederek, "Büyüdüm Çocuk Oldum Platformu olarak ile tespitlerimiz şu şekilde oluyor. Gönüllülerden oluşan ekiplerimiz ev ev ziyaret edip belediyeyle kontak kurarak ihtiyaç sahibi ailenin ihtiyaçlarını tespit ediyor. Daha ziyadesiyle 0-12 yaş yetim, öksüz, ihtiyaç sahibi, engelli çocuklara yardım ediyoruz. Bu bağlamda Antakya’daki tanıdığımız ablalarla iletişim kurduk. Ve bu ihtiyaç sahipleri kamplarda, ve çeşitli yerlerdeki ihtiyaç sahiplerini tek tek evlerini ziyaret ederek bize eksikliklerini bildirdiler. Bu bağlamda bu bin 300 kardeşimizi listelemek Antakya, Hatay sakinlerine kalmış bir durum oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
6 Ocak 2018 Cumartesi günü yayınlandı