'Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük' Projesi - OSMANİYE

"Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" Projesi - OSMANİYE - "Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" Projesi - Trafik uygulaması - Polisin sürücü ile konuşması - Sürücü ile röportaj - Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun'un konuşması - Çocuklara tişört, düdük ve trafik kartı verilmesi"Hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesiOSMANİYE (AA) - Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, İçişleri Bakanlığının başlattığı "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında yol uygulamasına katılarak çocuklara tişört, düdük ve broşür dağıttı.
Osmaniye - Gaziantep yolu üzerindeki uygulama noktasını İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ile ziyaret eden Vali Coşkun, kontrol için durdurulan araçlardaki şöför ve yolcularla sohbet ederek, yolcu küçük çocuklara üzerinde "Kırmızı düdük" yazılı tişört, şapka ve kırmızı düdük hediye etti.Vali Coşkun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vatandaşların huzurlu ve güven içinde bir bayram geçirebilmeleri için Kurban Bayramı tatili boyunca denetimlerin artırılması suretiyle ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının azaltılmasının hedeflendiğini söyledi.

Denetimler kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında bir takım faaliyetlerin icra edileceğini dile getiren Vali Coşkun, "Bu kapsamda araçlarda yolculuk yapan çocuklarımızı fahri trafik polisi yapıyoruz ve kendilerine birer kırmızı düdük hediye ediyoruz. Anneleri, babaları araç kullanırken trafik kurallarını ihlal ederse bu düdükle onları uyaracak, gerekirse kolluk güçlerimize de bildirebilecek." dedi.
Kadirli ilçesinde de trafik ekipleriyle Kadirli Gençlik Merkezi üyeleri birlikte denetim yaptı.Kadirli - Osmaniye yolunda yapılan uygulamada, Gençlik Merkezi Müdürlüğü personeli trafik polislerinin durdurduğu araçlarda el broşürleri dağıtarak sürücüleri ve ailelerini uyardı.Polisler de, araçlarda bulunan çocuklara kırmızı düdük, şapka, tişört ve uyarı broşürü verdi. Sürücü ve yolculara ise proje konusunda bilgilendirme yaparak, kurallara uyulmasını istedi.Sürücülerden Ali İhsan Çam "Takdir edilecek bir uygulama. Güzel. Yani en azından hani çocuklarımıza bunları aşılamamız daha güzel oluyor. " diye konuştu.
Fahri trafik polisi olan Merve Yılmaz da, herkesten trafik kurallarına uymasını isteyerek, "Arabaya bindiğimde babamı bu düdükle uyaracağım. Bu bayramda ben trafik polisi olacağım." dedi.

Trafik Kuralları Hatalı Sürücü Küçük Çocuk Trafik Polisi Basın Mensupları 

18 Ağustos 2018 Cumartesi günü yayınlandı