Hastanenin Önünde Cami-Cemevi Tartışması

Primer hastalığı nedeniyle kaldırıldığı İzmir Özel Medical Park Hastahanesi Onkoloji Bölümü'nde tedavi gören ve bugün yaşamını yitiren Türk Halk Müziği'nin en önemli üstadlarından biri olarak kabul edilen Neşet Ertaş'ın cenaze töreni sorun oldu.
Primer Neşet Ertaş Medical Park 


Hastahane önüne gelen Alevi dernekleri temsilcileri, Ertaş'ın cenazesinin devlet töreniyle kaldırılmasını istemediklerini belirtti. Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Engin Gündük, Alevi kökenli Ertaş'ın ısrarla ve bilinçli olarak 'sünnileştirilmeye' çalışıldığını belirterek, sanatçının kendi inançları doğrultusunda son yolculuğuna uğurlanması gerektiğini söyledi.

Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel ile birlikte açıklamalarda bulunan Gündük, Ertaş'ın cenazesinin camiye götürülmek istenmesine de karşı çıktı. Gündük, ' Yetmiş dört yıldır Alevi olan, Alevi kültürüyle yaşayan biri zorla sünnileştirilmeye çalışılıyor. Ertaş'ın cenazesi zorla camiye götürülmek isteniyor. Devlet sanatçısı ünvanını istemeyen bir kişi için devlet töreni yapılmasını istemiyoruz. Ertaş, kendi inançları doğrultusunda son yolculuğuna uğurlansın. Siyaset bu işin içine girmesin. Konunun muhatabı yakınlarıdır ' şeklinde açıklamalar yaptı.

Neşet Ertaş Hakkında
Neredeyse yarım asra varan bir süreden beri gerçek anlamda gönül telimizi titreten, ruhumuzu ürperten bu esrarlı sesin, sazın ve yorumun arka planında neler ve kimler vardır? Sazı gümbür gümbür ses veren, adeta davula eslik edercesine sazının göğsünde pençesiyle sesler çıkaran, hep samimi ve kendi halinde yüreğinin acılarını ve kendi iç gurbetlerini seslendiren; hiç bir medyatik tutumu olmayan, kalabalıklardan ve şöhretten adeta köşe bucak kaçara...
devamı
25 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı