'Han el-Ahmer direnişi Yüzyılın Anlaşmasını başarısızlığa uğratmanın ilk adımıdır” - KUDÜS

"Han el - Ahmer direnişi Yüzyılın Anlaşmasını başarısızlığa uğratmanın ilk adımıdır” - KUDÜS - Filistin Başbakanı Rami el - Hamdallah'ın gelişi - Filistin Başbakanı Rami el - Hamdallah'ın Han el - Ahmer'deki okul ziyaretinden detaylar - Filistin Başbakanı el - Hamdallah'ın konuşmasıKUDÜS (AA) – Filistin Başbakanı Rami el - Hamdallah, İsrail'in yıkım kararı aldığı işgal altındaki Doğu Kudüs 'te bulunan Filistinli bedevilerin yaşadığı Han el - Ahmer'deki direnişin "Yüzyılın Anlaşmasını başarısızlığa uğratmanın ilk adımı" olduğunu söyledi.

Beraberindeki yetkililerle Doğu Kudüs kırsalında bulunan Han el - Ahmer'i ziyaret eden Hamdallah, burada yaptığı konuşmada, Han el - Ahmer'i barışçıl direnişle savunmaya devam edeceklerini belirtti.
Hamdallah, "Bizim buradaki direnişimiz Yüzyılın Anlaşması projesini başarısızlığa uğratmanın ilk adımıdır." dedi.
"Yüzyılın Anlaşması" adı verilen projenin Batı Şeria'yı bölmeyi ve Kudüs 'ten ayırmayı hedeflediğini kaydeden Hamdallah, "Bu proje Han el - Ahmer'den başlayarak Batı Şeria'yı güneyinden ayırmayı, Kudüs 'ü çevresinden izole etmeyi ve Gazze ile Batı Şeria'yı da tamamen birbirinden koparmayı hedefliyor." ifadelerini kullandı.Hamdallah, ABD'nin Filistin hükümetine mali ve siyasi yaptırım uygulayarak baskı altına almaya çalıştığına dikkati çekerek, "Vatanı ve toprağı, para ve siyaset üzerinden pazarlık konusu haline getirmemiz mümkün değildir. Para karşılığında milli değerlerimizden vazgeçmeyi reddediyoruz." diye konuştu.
Filistin Başbakanı Hamdallah ayrıca bir kez daha işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs ile abluka altındaki Gazze'de yaşayan Filistinlilere "uluslararası koruma sağlanması" çağrısında bulundu.
Okul Ziyareti Bedevi Uluslararası İsrail Hükümet 

18 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı