Gürhan Günay’ın Arkadaşlarından Motosikletli Eylem

Eyüp ' te bir otomobilin çarpması neticesi motosikleti ile birlikte bariyerlere çarpan ve hayatını kaybeden motosiklet sürücüsü Gürhan Günay ' ın arkadaşları kazanın olduğu yerde motosikletleri ile birlikte eylem yaptı.
Tıp Fakültesi Vatan Caddesi İstanbul Üniversitesi Topkapı 


Geçtiğimiz ay Vatan Caddesi ile D-100 Karayolu bağlantısında Gürhan Günay yönetimindeki motosiklete, R.Ş yönetimindeki 34 SH 687 plakalı otomobil çarpmıştı. Kazanın etkisiyle savrulan Gürhan Günay bariyerlere çarparak olay yerinde hayatını kaybetmişti. Arkasında oturan arkadaşı Muhammet Kurtay da vücudunda oluşan kırıklar nedeniyle İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ' nde yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı.

Feci kazanın ardından Gürhan Günay ' ın ailesi ve arkadaşları Topkapı Metro durağında toplanarak eylem yaptı. Eyleme motosikletleri ile katılan Günay ' ın arkadaşları açtıkları pankartlarla tepkilerini ifade etmeye çalıştı.

Otomobil sürücüsü R.Ş ' nin kefaletle serbest kaldığını ifade eden anne Emel Günay, “Oğluma arkadan çarpan sürücü kefaletle serbest kaldı. Bu nasıl adalet? Bir kişinin ölümüne, bir kişiyi de ölümle burun buruna getiriyorsun. Ancak 5 bin lira gibi komik bir rakamla serbest bırakılıyorsun. Oğlumun arkadaşı da şuan yaşam savaşı veriyor. Bu ülkede motosiklet sürücülerine hiç saygı duyulmuyor.” dedi.

Açıklamanın ardından motosikletlerine binen Günay ' ın arkadaşları bir süre vatan caddesinin iki şeridinde seyrederek yolda kendilerinin hakları olduğunu anlatmak istedi.
“Bariyerlere verilen canlar Ortaçağ giyotinine verilmedi” ve “Başka Gürhanlar ölmesin” yazılı döviz taşıyan yaklaşık 50 motosiklet sürücüsü de Vatan Caddesi ile kazanın yaşandığı olay yerinde kornalarına basarak kazayı protesto etti.
14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı