Günlük kiralık dairede öldürülen Aleyna Can'ın erkek arkadaşına tahliye

Arşiv görüntüler

( İSTANBUL ) İSTANBUL
Müebbet Hapis Diana Tutuklu Sanık Mahkeme Heyeti Irak 


- Kartal’da 17 yaşındaki Aleyna Can’ın günlük kiralık dairede başından vurularak öldürülmesine ilişkin görülen davada tutuklu yargılanan Can’ın erkek arkadaşı Bayram Ekici hakkında tahliye karar verildi.
Kartal’da günlük kiralık evde 17 yaşındaki Aleyna Can’ın başından vurularak öldürülmesine ilişkin 3 sanığın, “kasten öldürme” suçundan müebbet istemiyle yargılanmasına devam edildi. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Bayram Ekici ve Mesut Vural cezaevinden getirilirken, tutuksuz sanık Ercan Ekici’nin avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşmaya, hayatını kaybeden Aleyna Can’ın annesi Fatma Yirmibeş ile katılanlar avukatı Kübra Süleyman katıldı.
Duruşmada söz alan tutuklu sanık Bayram Ekici’nin avukatı Ali Kemal Denizli, “Delillerin toplanmış olması ve dosya kapsamına göre müvekkil hakkında kuvvetli suç şüphesi kalmadığı kanaatindeyiz, kaçma şüphesi yoktur” diyerek müvekkilini tahliyesini talep etti. Tutuklu sanık Mesut Vural’ın avukatı Murat Filiz de, “Maktul ile müvekkilim arasında düşmanlık ve husumet, kasten öldürmesini gerektirecek hiçbir hukuki ilişki yoktur. Müvekkilim 1 buçuk yıldır tutukludur, tahliyesini istiyoruz” dedi.
Bunun üzerine söz alan sanık Bayram Ekici, “Suçsuzum, tahliyemi talep ederim” dedi.
Sanık Mesut Vural da, “Aleyna ile benim uzaktan yakından bir alakam yoktur. Onu öldürmem için de bir neden yoktur. Kararı mahkemeye bırakıyorum” diye konuştu.
Tutuklu sanıklardan birine tahliye Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Bayram Ekici’nin tutuklu kaldığı süreyi ve delillerin toplanmış olmasını göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi. Sanık Mesut Vural’ın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi. İddianameden Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Bayram Ekici’nin Aleyna Can’ın erkek arkadaşı olduğu ve olaydan birkaç gün önce bir apartmandan oda kiraladığı anlatılırken, kiralık daireye Aleyna Can ile Bayram Ekici’nin kardeşi Ercan Ekici ve Mesut Vural’ın da geldiği belirtilirken, bir süre sohbet ettikten sonra dışarı çıkmak için hazırlanan Mesut Vural’ın belindeki tabancayı çekmeceye bıraktığı kaydedildi. Ercan Ekici ve Mesut Vural’ın akşam saatlerinde eve döndüklerinin anlatıldığı iddianamede, tabancayı ellerine alan şüphelilerin mekanizmayı çekerek tetik düşürüp silahı ateşleyerek Aleyna Can’ı vurarak öldürdükleri belirtildi. Bayram Ekici, Ercan Ekici ve Mesut Vural’ın, “kasten öldürme” suçundan müebbet hapisle cezalandırılması istendi.
25 Nisan 2019 Perşembe günü yayınlandı