Güneydoğu'da ilk teravih kılındı - ŞIRNAK

- Geylani Cami dış görünüşü - Camiye giren vatandaşlar - Namaz kılan cemaat - Şırnak Valisi Mehmet Aktaş'ın konuşması - İl Müftü Yardımcısı Selahattin Özçelik'in konuşmasıŞIRNAK (AA) - Şırnak 'ta terörün tahrip ettiği camide ilk teravih Şırnak 'ta terör saldırıları sonucu tahrip edilen, onarımla yeniden ibadete açılan Geylani Camisi'nde ilk teravih kılındı.Yeni Mahalle'deki camiyi dolduran vatandaşlar, namazın ardından şehit Filistinliler için dua okudu. Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, terör saldırı nedeniyle tahrip edilen, yürütülen çalışmalarla hizmete açılan camide ilk teravih namazını kılmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

"Geylani Camisi çukur ve barikat terörü döneminde eli kanlı terör örgütü tarafından büyük oranda tahrip edilen camilerimizden biriydi. Allah'a şükür devlet ve millet el ele verdik, diğer tahrip edilen camiler gibi bu camimizi de çok kısa bir sürede onararak ibadete açmış olduk." diyen Aktaş, bugün de Şırnak lı vatandaşlarla camide, nezih ortamda teravih namazını eda ettiklerini vurguladı.Aktaş, "İnşallah ramazan ayını bütün İslam aleminde huzur ve güven ortamı içerisinde, kardeşlik ruhu içerisinde idrak ederiz. Rabbimden birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılmasını niyaz ediyoruz." şeklinde konuştu.
İl Müftü Yardımcısı Selahattin Özçelik de ramazana girmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Hayatını kaybeden Filistinliler için dua ettiklerini dile getiren Özçelik, şunları kaydetti:"Müslümanlar bir vücudun organları gibidirler' buyurur Peygamber efendimiz. Vücudun bir organı acısa bütün vücut ağrır, bunun huzursuzluğunu çeker. Bugün dünyanın dört bir yanında Müslümanlar çok büyük zulümler görüyor. Bu da bize büyük üzüntü veriyor. Dünyanın dört bir yanında bu zulümler devam etmektedir. Bizi üzen başka bir durum da İslam aleminin birlik ve beraberlik içerisinde olmamasıdır."Özçelik, Allah'tan tüm İslam aleminin bir ve beraber olmayı nasip etmesini diledi.
Ramazan Ayı Teravih Namazı Beraberlik Dış Görünüş Terör Örgütü 

16 Mayıs 2018 Çarşamba günü yayınlandı