Greenpace Rusya Konsolosluğu Önünde Eylem Yaptı

Greenpeace üyesi bir grup, Rusya hükümeti tarafından gözaltına alınan eylemcilerin serbest bırakılması için Rusya Konsolosluğu önünde eylem yaptı.Özel bir enerji şirketinin Kuzey Buz Denizi ' ndeki petrol aramalarını protesto etmek üzere harekete geçen Arctic Sunrise gemisi içerisinde bulunan 25 kişi Rusya Sahil Güvenliği ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Yapılan gözaltıların yasal olmadığını iddia eden Greenpeace üyesi bir grup, gözaltına alınanların serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.
Kuzey Buz Denizi Greenpeace Rusya Konsolosluğu Rusya 


Rusya ' da yapılan eylemin kanunsuz olmadığını ifade eden Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Pınar Aksoğan , ' Kuzey Buz Denizi ' ndeki petrol arama çalışmalarını protesto etmek için Arctic Sunrise gemisindeki 25 aktivist Rusya Sahil Güvenliği tarafından gözaltına alındı. Gemiye çıkan Rus Sahil Güvenliği ayrıca 11 el uyarı ateşi açtı. Biz burada aktivistlerin serbest bırakılması için bir aktivite yapıyoruz. Aynı zamanda gözaltına alınan aktivistlerin arasında Türkiye ' den Gizem Akhan ' da var. Bu bir barışçıl protestodur. Hiçbir şekilde usulsüz ve kanunsuz bir şekilde eylem yapmamaktadır. Rus hükümetinden talebimiz şudur ; Aktivistler bir an önce serbest bırakılmalıdır ' ifadelerini kullandı.

Greenpeace İstanbul grubu basın açıklamalarının ardından arkadaşlarının serbest bırakılması taleplerinin bulunduğu mektubu Rusya Konsolosluğu yetkililerine teslim etti.

Grup olaysız bir şekilde dağıldı.
20 Eylül 2013 Cuma günü yayınlandı