Gençlik Ve Spor Bakanı Suat Kılıç: Sosyal Medyanın Fazlası Zarar

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun ortaklaşa olarak ilkokul 1. sınıf öğrencilerine satranç takımı dağıtımı törenine katıldı.
Eskihisar Ercan Topaca Belediye Başkanı Suat Kılıç Facebook 


Darıca Eskihisar'da bulunan Old Castle Otel'deki dağıtım törenine Bakan Kılıç'ın yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Bakan Suat Kılıç, günümüzde çocuk sahibi ailelerin en büyük probleminin çocuklarının bilgisayar başında geçirdiği süre olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

' Günümüzde kendim dahil olmak üzere çocuk sahibi ailelerin en büyük problemi çocukların bilgisayar başında internet başında geçirdikleri süreler. Bütün anne babalar bütün ebeveynler kaygılı, çözüm bulmak konusunda kendilerini ciddi manada çaresiz hissediyorlar. Bir gencin, bir çocuğun günde bir saat iki saat satranç oynaması gözlerini bilgisayardan, zamanını sosyal medyanın olumsuzluklarından koruyor olması gerçekten önemli bir kazançtır. Bizim açımızdan bakıldığında Satranç, federasyonu olan bir branş, hemde akıl oyunları yönünden önemli bir aktivite. Bir de bu güne kadar santrançla uğraşıp başka yanlış bir işle uğraşanı görmedim. Satranç aktivitesine kendini verip bundan zarar gören hiç kimseye de görmedim. '

Twitter'deki beyinsiz adam rumuzuyla yazan kullanıcının, bakanlık söyleşisinde gençlerin Twitter'de, Facebook'ta fazla zaman geçirmemeleri gerektiğini söylediğini ifade eden Bakan Kılıç, bütün nimetlerin fazlasının zarar olduğunu belirterek şöyle konuştu:

' Sosyal medyada Twitter'de Beyinsiz Adam kod adıyla yazan, gerçek kullanıcı, isim gerçek dışı, çok sayıda takipcisi var. Yazdığı özellikle komik bulunan, zeka pırıltıları da taşıyan tiwitleri çok sayıda kullanıcı tarafından kopyalanıp paylaşılıyor. Twitter aleminin popüler kullanıcılarından olan biri, bizim Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın dergisiyle bir soyleşi gerçekleştirdi .Söyleşisini satır satır okudum. Hayatı sosyal medya olmasına rağmen , Twitter sayesinde kendini Türkiye'ye tanıtan biri olarak diyor ki; gençler Twitter'de, Facebook'da ve genel olarak sosyal medyada fazla zaman geçirmesinler. Aileler gençlerin sosyal medyada fazla zaman harcamasına seyirci kalmasınlar. Yani bütün nimetler gibi fazlası zarar. Şekerinde fazlası zarar, suyunda fazlası zarar, buğdaysız, unsuz bir hayat düşünemiyoruz, ama unun fazlası da zarar. Yani sosyal medyasız hayat da düşünemiyoruz ama onunda fazlası zarar, altarnetifleri ortaya atmak lazım işte alternatiflerden bir tanesi satranç etkinliği. '

Bakan Kılıç konuşmasının ardından belediye başkanlarıyla birlikte ilkokul 1. sınıf öğrencilerine satranç takımı dağıttı. Kocaeli Büyükşehir ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun bu projesi ile Kocaeli genelinde ilkokul 1. sınıf öğrencilerine toplam 35 bin 500 satranç takımı dağıtılacak.
14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı