Gaziantep'te Öldürülen Doktor Son Yolculuğuna Uğurlandı

Gaziantep'te görev yaptığı hastanede uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden 28 yaşındaki doktor, meslektaşları tarafından gözyaşları içinde dualarla anıldı.
Gaziantep Üniversitesi Melih Gökçek Yavuz Coşkun Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi 


Dün öğle saatlerinde Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görev yaptığı poliklinik içinde 17 yaşındaki M.G., isimli şahsın bıçaklı saldırısına uğrayarak ağır yaralanan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan için Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oditoryum Toplantı Salonu'nda anma töreni yapıldı. Törene GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Elbeyli ve çok sayıda doktor, hemşire ile hastane personelleri katıldı. Merhum Dr. Ersin Arslan için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan programda doktorlar gözyaşlarına boğulurken, hastane çalışanları da duygulu anlar yaşadılar.

Törende bir konuşma yapan Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Elbeyli, ' Genç meslektaşımıza yapılan hain saldırıyı şiddetle kınıyorum. Tıp dünyası gencecik bir evladını daha kaybetti. Merhum Dr. Ersin Arslan çok değerli bir tıp adamıydı. Kendisini rahmetle ve minnetle anıyorum. Yapılan bu hain saldırıların biran önce önüne geçilmesini istiyoruz ' dedi.

Başhekim Elbeyli'nin konuşmasının ardından kürsüye çıkan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise konuşma sırasında duygulu anlar yaşarak sözlerini güçlükle tamamladı. Merhum Dr. Ersin Arslan'ın ölümüyle adeta yıkıldıklarını belirten Rektör Coşkun, ' Bu zamana kadar çok konuşma yaptım. Ancak bugün en zorlarından bir tanesini yapıyorum. Uzmanlığını bizden alan ve benim en sevdiğim genç asistanlarımdan bir tanesi olan sevgili Ersin Arslan'ı kaybettik. Benim oğlumun da yakın çalışma arkadaşı olan ve herkesin sevdiği, herkesin takdir hisleri beslediği gerçekten efendi, çalışkan, dürüst, insani duruşuyla numune bir insanı kaybettik. Dün olayın gerçekleşmesinden itibaren saniye sanayi anbean, ofisimden takip ettim. Ama daha sonra gidip başucunda hayata belki son bir defa tutunabilme gayretleri içinde yakından izlediğim bu tabloyu hayatımın en kara günlerinden biri olarak hafızamda taşıyacağım ' diye konuştu.

Konuşmaların ardından programa katılanlar merhum Dr. Arslan'ın ruhu için Fatiha duası okudular.
Melih Gökçek Hakkında
Melih GÖKÇEK, 20 Ekim 1948 tarihinde Ankara Keçiören'de doğdu. Babası avukat, annesi ev hanımıydı. Üç çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Gökçek beş yaşına kadar Başkent Ankara'da ikamet etti. Babasının işi dolayısıyla Gaziantep’e taşınan Gökçek, ilk, orta ve lise eğitimini Gaziantep‘te tamamladı. 1967 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanınca tekrar Ankara’ya yerleşti. Mülkiye’den sonra Gazi Üniversitesi Gazeteci...
devamı
18 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı