Gaziantep'te İleri Biyolojik Atık Su Arıtma tesisi temel atma töreni

Törenden görüntüler,
Çevre Kirliliği Temel Atma Töreni Yerel Yönetimler Yerel Yönetim Milletvekili 

-Abdulhamit Gül'ün konuşması,
-Mehmet şimşek'in konuşması,
-Genel detaylar

( GAZİANTEP )- Törene Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de katıldı- Başbakan Yardımcısı Şimşek:- "Ülkemizi çok daha güçlü bir şekilde hem bölgesinde ve hem de dünyada önemli bir aktör yapacağız”- Adalet Bakanı Gül:- “Millete efelik, millete efendilik taslanmaz, millete sadece hizmetkar olunur” GAZİANTEP

- Gaziantep’te İleri Biyolojik Atık Su Arıtma tesisin temeli, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün katıldığı törenle atıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Sacır Mahallesi’ndeki Merkez Atık Su Arıtma tesisinin yanına yapım planlanan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sacır Deresinin üzerine kurulacak olan tesis için 103 milyon TL’lik yatırım yapılacağını ifada etti. Gül, “Bu güzel eserden dolayı da Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanımız Fatma Şahin'e çok teşekkür ediyorum Elbette siyaset sorunları çözmektir siyaseti talip olmak bir makam için değil, millete hizmet etmek için bir fedakarlıktır, bir vazifedir, bir uğraşıdır. Bunun şuurunda olmak gerçekten Sayın Cumhurbaşkanımızın bize siyasi bir ahlak olarak bıraktığı bir öğretidir. Millete efelik millete efendilik taslanmaz millete sadece hizmetkâr olunur. Hükümetimiz ve yerel yönetimler imiz çalışmalarını insan odaklı bir anlayışla sürdürmektedir işte bugün çevre kirliliğinin önlenmesi ve temiz su kullanımı çocuklarımızın ve nesillerimize çok daha iyi ve sağlıklı yetişmesi için çok önemli bir adım atıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun " ifadelerini kullandı. Yapılacak proje ile 2060’lı yıllara kadar Gaziantep'in su sorununu çözmüş olacaklarını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bu şehir şu anda rekabetçi bir şehir ve önemli bir sanayi üstüdür önemli bir ticaret ve turizm merkezidir. Bu durumu korumak ve daha ileri taşımak için bu türden eserler ve yatırımlar son derece önemlidir. Hükümet olarak biz yerel idareler Hem daha fazla kaynak aktarıyoruz, hem de yerel idarelerin küresel anlamda da kaynağı erişimi noktasında hazine ve hükümet olarak gereken destekleri de veriyoruz” dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e de teşekkür eden Şimşek, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Türkiye için örnek bir belediyedir. 2004 yılında bu şehir çok büyük bir borç yükü altındaydı vergi primlerini bile ödeyemiyordu. Şimdi ise çok şükür, kentsel dönüşüm yapıyor” şeklinde konuştu.
2019 seçimleri Şimşek, 2019 seçimlerinin Türkiye ve dünya için önemine de değinerek, “2019 seçimleri Türkiye’nin başarısına başarı katması ve daha hayırlı bir şekilde yol kat edebilmesi için çok önemlidir. AK Parti bir hizmet hareketidir, bir dava hareketidir. O nedenle biz buradan hakikaten bu anlayışla hizmet eden bütün kardeşlerimize müteşekkiriz. İnşallah bu anlayışlarının 2019'da 11. başarıyı geride bırakacağız. Ve ülkemize çok daha güçlü bir şekilde hem bölgesinde ve hem de dünyada önemli bir aktör yapacağız” ifadelerini kullandı. Birlik ve beraberlik için maksimum hassasiyet Başbakan Yardımcısı Şimşek, ülkenin birlik ve beraberliği için masimum hassasiyet çağrsında bulunarak, “Biz ekip ruhuyla bütün milletvekili kardeşlerimizle, belediye başkanlarımız ile çalışıyoruz. Biz bu potansiyeli, sürekli ve daha güçlü bir şekilde hayata geçiriyoruz. Geçirmeye devam edeceğiz. Sizlerin desteğine, teveccühünüze layık olacak şekilde elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Sizden de arzumuz, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin birliği ve beraberliği noktasında maksimum hassasiyet, Türkiye’nin siyasi istikrarın korunması noktasında güçlü destek. İnşallah hep birlikte büyük güçlü türkiye ve büyük güçlü Gaziantep’i inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından törenle temel atıldı. Şimşek ve Gül’ün kentteki programları devam ediyor (AK-SD-
6 Ocak 2018 Cumartesi günü yayınlandı