Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü

- Koşu öncesi sporcuların antrenmanı - Koşudan görüntüler - Yarış sonrası zor anlar yaşayan sporcular - Etkinlikler kapsamında " Gaziantep Kurtuluş Koşusu" düzenlendiGAZİANTEP (AA) - kapsamında " Gaziantep Kurtuluş Koşusu" düzenlendi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gaziantep Valiliği iş birliğiyle organize edilen koşu, Vali Ali Yerlikaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in belediye önünde siren çalmasıyla başladı.
55 ilden sporcuların katıldığı koşu, 10 kilometrelik profesyoneller ve 4 kilometrelik halk koşusu olarak 2 aşamalı olarak başlatıldı. Halk koşusunda 54 bin 243, profesyonellerde ise bin 63 kişinin mücadele ettiği bildirildi.
Renkli görüntülere de sahne olan koşu sırasında bir grup ise kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek için koşarken kitap okudu.Grupta yer alan Adil Ceydeli Ortaokulu öğretmenlerinden Mehmet Kirikçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kitap okumaya dikkat çekmek ve konu üzerinde algı oluşturmak için böyle bir uygulamayı tercih ettiklerini söyledi.

Türkiye'deki en büyük problemlerden birinin okuma problemi olduğuna inandıklarını ifade eden Kirikçi, soruna dikkat çekip bir nebze olsun katkı sağlamak istediklerini kaydetti.

Dera Kitap Okuma Bild Öğretmenler Öğretmen 

17 Aralık 2017 Pazar günü yayınlandı