Gazi Üniversitesi öğrencilerinden “Gazi bölünmesin” eylemi

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrenim Görevlisi Prof. Dr. Kadir Arıcı açıklamaları
Hukuk Devleti Kitap Okuma Güvenlik Önlemi Basın Açıklaması Öğrenciler 

-Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrenim Görevlisi Prof. Dr. İlyas Doğan açıklamaları
-Pankartlardan görüntü
-Öğrencilerden görüntü
-Genel detay

( ANKARA )- Gazi Üniversitesi öğrencilerinden “Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesine evet, Gazi’nin bölünmesine hayır” eylemi ANKARA

- Gazi Üniversitesinin bazı fakültelerinin yeni kurulacak Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesine bağlanacağı haberine tepki gösteren Hukuk Fakültesi öğrencileri, öğretim görevlileri ile birlikte fakülte içinde eylem gerçekleştirdiler. Dördü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören tasarı, TBMM Milli Eğitim Komisyonunda kabul edildi. Gazi Üniversitesinin bazı fakültelerinin yeni kurulacak Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesine bağlanacağı haberi bir grup öğrenci tarafından tepkiyle karşılandı. Öğrenciler, üniversitenin ayrılmaması talebiyle Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi bahçesinde toplandı. “Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesine evet, Gazi’nin bölünmesine hayır” pankartıyla, "Gazi bizimdir, bizim kalacak" sloganları atan öğrenciler, duruma tepki gösterdi. Grup adına basın açıklaması gerçekleştiren Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrenim Görevlisi Prof. Dr. Kadir Arıcı, “Biz Gazi’nin bölünmesini istemiyoruz. Bütün öğrenim görevlisi kadromuz bunu istemiyor. Dolayısıyla bu mesajımızın karar mercilerine ve meclisimize ulaştırılmasını istiyoruz. Gazi 36 yılda böyle koca bir çınar oldu. Bu markanın zarar göreceği bir yasanın meclisten geçmesini istemiyoruz” dedi.
"Bir üniversitenin marka olabilmesi için en az 40 yıla ihtiyacı var" Daha sonra mikrofonları eline alan Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrenim Görevlisi Prof. Dr. İlyas Doğan, “bizim burada toplanma amacımız öğrencilerimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek. Bu öğrencilerimiz Gazi markasını tercih ederek buraya geldiler. Alınan bu karar bir hukuk devletine yakışmaz. Hayatında bir kitap okumayan insanın üniversite konusunda fikri ne olabilir. Bu kararı kime sordular. Bizim akademisyenlerimizden hiç kimseye bir şey sorulmadı. Biz üniversitemizin ve ülkemizin geleceği kaygısıyla buradayız. Bir üniversitenin marka olabilmesi için en az 40 yıla ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. Öğrenciler, polisin geniş güvenlik önlemi aldığı alandan sorunsuz şekilde ayrılarak eylemlerine son verdiler.
30 Nisan 2018 Pazartesi günü yayınlandı