Gazi Üniversitesi'nde 'Bir Kuşak Bir yol ve Yeni İpek Yolu Projesi: Beklentiler, Gerçekler' konulu bir panel

Varis Çakan'ın açıklamaları
Batıl Çekim Devrim Harabe Kullar 

-Genel ve detay çekimler

( ANKARA )- Gazi üniversitesi Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Varis Çakan:- "İpek Yolu'nun harabeye dönüşmesi, Türklerin ve Müslümanların da çöküşünü beraberinde getirmiştir" ANKARA

- Gazi üniversitesi Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Varis Çakan, "İpek Yolu'nun harabeye dönüşmesi, Türklerin ve Müslümanların da çöküşünü beraberinde getirmiştir" dedi.
Gazi Üniversitesi Asya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 'Bir Kuşak Bir yol ve Yeni İpek Yolu Projesi: Beklentiler, Gerçekler' konulu bir panel gerçekleştirildi.
Mimar Kemaleddin Salonunda düzenlenen panelde konuşan Gazi üniversitesi Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Varis Çakan, İpek yolunun önemine işaret etti. İpek Yolu ile Batı'nın da fikir ve düşüncelerinin Doğu'ya ulaştığını belirten Çakan, "İpek Yolunun önemli bir kısmının Türklerin kontrolü altında tuttuğunu görüyoruz. Biz bu yolun önemli bir kısmının güvenliğini sağladığımız zaman bu yolda önemli gelişmeler olmuştur. Artık bu İpek Yolu üzerindeki muhteşem yollar, okullar birer müzeye dönüşmüş vaziyettedir. Sadece turistlerin gezdiği müzeden ibaret kalmıştır. İpek Yolu'nun harabeye dönüşmesi, Türklerin ve Müslümanların da çöküşünü beraberinde getirmiştir. Batının yoğun sömürüsü, sanayi devriminden sonra ürettiği mallar adeta doğuya satılmak üzere tekrar deniz yolu üzerinde Asya ve başka bölgelere ulaşmış, Asya ülkeleri batılı güçlerin sömürü bölgesi olmuştur" ifadelerini kullandı.
20 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı