“Gastronomi Şehri Antakya” bilgilendirme toplantısı düzenlendi

-toplantı detay
Alım Gücü Astronomi Toplantı Farkındalık Uluslararası 

- -ekmekte kullanılan ürünler ve ekmek detay
- -mutfak kursiyerleri ve mutfak detay
- - Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin konuşma

( HATAY ) - HATAY

- Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Gastronomi Derneği’nin de katılımıyla “Gastronomi Şehri Antakya” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Antakya Mutfak Müzesi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Antakya2nın yöresel ürünlerine sahip çıkmanın Türk vatandaşı olarak Antakyalı olarak, Hataylı olarak kendilerinin görevleri olduğunu söyledi.

Çinçin, şehirleri gezmeye gelen insanların yöresel tatları yerinde görmek ve tatmak için geldiğini belirterek: “Biz bu çatıyı beraber kullanacağız. Sık sık farkındalıklar yaratmaya çalışacağız. Bunlar bizim ata, baba mirasımız. Bunlara sahip çıkmakta Türk vatandaşı olarak Antakyalı olarak, Hataylı olarak bizim görevimiz. Bu gözden ırak tutulacak bir mevzu değil. Dünya gelişiyor. Teknolojiler gelişiyor. Haberleşme gelişiyor. Zaman hızlı akıyor. Ve alım gücü dünyada yüksek kişiler, turistik seyahat etmeye niyetli kişiler tarihi kültür değerlerinin peşinde gittiği gibi damak zevkinin de peşinde gidiyor. Yani Antakya peynirli künefesini muhakkak ki soğuk zincirde çok güzel yapan sunan kıymetli dostlarımız, arkadaşlarımız var. Ancak onu yerinde tatmak istiyor, yerine gelmek istiyor. O havayı da teneffüs etmek istiyor. Bu mihmalde allaha şükürler olsun yüzlerce ürünümüz var. Bu bir tanesi diye söylüyorum. Bir daha Antakya peynirli künefesini işaret etmek sebebim uluslararası tesciline müracaat ettiğimiz için söylüyorum, bu bir kıymettir, bu bir değerdir. Birazdan konuşacak konuşmacılar bizim Antakya peynirli künefesinin coğrafi tescilini aldıktan sonra bu işin boyutunun nerelere ulaştığını sizlerle paylaşabilirler” dedi.
Konuşmanın ardından Antakya ekmeği hakkında ve Suriyelilere yönelik açılan mutfak kursu ile ilgili bilgiler verildi.
(BGY
13 Mart 2018 Salı günü yayınlandı