Fıstık bahçesinde kanlı köpek dövüşü

KÖPEK DÖVÜŞLERİ GÖRÜNTÜLERİ
Horoz Dövüşü Köpek Dövüşü Fıstık Tarlası Harekete Geç Hayvanat Bahçesi 

-HAYVAN HAKLARI SAVUNUCUSU MEHTAP ÖZER İLE RÖPORTAJ
-KAFESTEKİ KÖPEKLER
-HOROZ DÖVÜŞ YAPILAN RİNG
-GENEL DETAYLAR

( GAZİANTEP - ÖZEL)- Kan revan içerisinde kalan köpeklerin görüntüsü, hayvanseverleri harekete geçirdi- Jandarmanın yaptığı baskında yara, bere içerisindeki köpekler ele geçirildi GAZİANTEP

- Gaziantep'te hayvanseverler ve jandarma ekipleri fıstık bahçesinde köpek dövüştürülen görüntüler üzerine görüntülerdeki kişilerin evlerine baskın yaptı. Baskında yaralı, kan revan içerisinde köpekler ele geçirildi. Milli Parklar 3.Bölge Müdürlüğü Gaziantep şefliği ve jandarma ekipleri, köpek dövüşü yapıldığı gerekçesiyle daha önce para cezası kesilen kişiler tarafından 50 bin TL bahse girerek köpek dövüştürmeye devam ettikleri ihbarı üzerine hareket etti. Ele geçirilen cep telefonu görüntüleri üzerine Ş.Ö ve H.İ.Ö'nün evlerine yaptığı baskında 10 adet yetişkin köpek ve 9 adet yavru köpek ele geçirildi. Bazı köpeklerin yara bere içerisinde olduğu belirlendi. Köpekleri zor ayırdılar Hayvan severleri harekete geçiren görüntülerin ise fıstık tarlasında çekildiği belirlendi. Görüntülerde ise alana çıkarılan köpeklerin acımasızca dövüştürülmesi yeri alırken, izleyenlerin ise zaman zaman tezahürat ve desteklerde bulunması dikkat çekti. Birbirleri ile ölümüne kapışan köpekler ise dövüş bittikten sonra bile güçlüklü ayrılabildi. Köpekler dövüş bitiminde ise kan revan içerisinde kaldığı görüldü.
Köpek dövüşünü festivale dönüştüreceklerdi Öte yandan köpek dövüşlerini organize eden şahısların, olayı festivale dönüştürmeyi planladıkları belirlendi. Yaklaşık 100 köpek ve 3 bin ile 5 bin kişi arasında kişinin katılımı hedeflendiği bir köpek dövüş turnuvası ve festival hazırlığında oldukları ortaya çıktı. Yapılan baskın ile köpek dövüşcülerine büyür bir darbe indirilirken, ele geçirilen köpeklerin sahiplerine ise para cezası kesildi. Horuz dövüşüne de baskın Ekipler, Oğuzeli ilçesi Keçi Koyu köyünde horoz dövüşü ile ilgili ihbar üzerine de başka bir adrese yaptığı baskında ise 23 adet horoz ele geçirildi. Horozlardan bazılarının ise insan içini acıtan görüntülere sahne olduğu öğrenilirken horozlara el konuldu. Köpek ve horozlar hayvanat bahçesine Baskınlarda ele geçirilen köpek ve horozlar ise Gaziantep Hayvanat Bahçesi yetkililerine teslim edildi. Yaralı hayvanlar, hayvanat bahçesinin içerisinde bulunan tam teşekküllü hayvan hastanesinde tedavi altına alındı. Vahşice bir köpek dövüşü organizasyonuna büyük darbe vurulduğunu belirten Hayvan Hakları Birleşim Başkanı Mehtap Özer, "2009 yılından kurulan bir kuruluşuz. Zamanla sektörel hale gelen köpek dövüşlerin yoğun bir biçimde bahis ile köpek dövüştürüldüğünü fark ettik. Mücadele başlattık. Son olarak Gaziantep Oğuzeli ilçesinde köpek dövüştürenleri takip etmeye başladık ve geçtiğimiz gün yaklaşık 3 bin ile 5 arasında bir katılımda sayısı 100 bulan köpek dövüşü turnuvası veya festivali olacağı ihbarını aldık. Kanıtları elimize geçer geçmez harekata ederek, Gaziantep Valiliği başvuruda bulunduk. 5199 Hayvan hakları kanun 14 maddesi uygulama yönetmeliğinin 24 ve 50 maddeleri uygulanması istedik ve hemen uygulamaya başlayarak Orman Su İşleri ve jandarma ile birlikte bahsi geçen şahısların daha evvelden köpek dövüştürmekten ceza aldıklarını ancak uslanmadıklarını gördük. Dövüşlerde kullanılan köpekleri ve Horozları koruma altına aldık" diye konuştu.
Özer Oğuzeli Kaymakamlığına dilekçe vererek, baskında yakalanan kişilerin dövüştürebilecekleri hayvan türlerini bulundurmalarının engellenmesini talep ettiklerini de sözlerine ekledi.
17 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı