FETÖ'nün TSK'daki 'kripto yapılanması' davası - TEKİRDAĞ

FETÖ'nün TSK'daki "kripto yapılanması" davası - TEKİRDAĞ - Sanıkların duruşma salonuna asker kontrolünde girişi - FETÖ/PDY'nin TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 19 sanığın yargılanmasına devam ediliyorTEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ 'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 19 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 8'i tutuklu 19 sanık ile avukatları katıldı.
Tutuklu sanık Ercan Kaymak, duruşmadaki savunmasında, etkin pişmanlık yasası hükümlerinden faydalanan ve tutuksuz yargılanan Zekeriya S'nın kendisinini örgütle irtibatlı olduğu yönünde verdiği beyanları reddetti.FETÖ dahil hiçbir örgütle ilişkisi olmadığını öne süren Kaymak, "Savcılıkta verdiğim ifadeleri reddediyorum. Çünkü o ifadeler baskı ve zorlama ile verilmiş ifadelerdir. Ben sohbete gitmedim. Sohbet yapan şahıslarla da irtibat kurmadım." ifadelerini kullandı.Mahkeme başkanının "Sabit hattan arka arkaya aranmana ilişkin neler söyleyeceksin?" sorusuna ise Kaynak, "Beni sabit numaradan yüzlerce kişi aramıştır. Çoğu zaman da ben aranma sesini duymadan kapanmıştır. Arayan bu numaralara geri dönüş yapmamam beni suçlu etmez. İçeriği tespit edilemeyen aramalar, mesajlar suç delili değildir. Ben suçlu değilim, beraatımı talep ediyorum." yanıtını verdi.Tutuklu sanık Fevzi Yavuz ise iddianamede yer alan silahlı terör örgütü üyeliği suçlamalarını kabul etmediğini belirtti.
Söz konusu suçlamaların asılsız ve temelsiz olduğunu iddia eden Yavuz, "Ben tarih bölümü mezunu bir öğretmenim. İş arkadaşlarım tarafından başarılı biri olarak bilinirim.Çalıştığım dershanelerin FETÖ ile irtibatlı olduğunu bilmiyordum. Ben terörist değilim. Dokuz aydır tutukluyum. Tutuklu kaldığım süre zarfını göz önünde bulundurarak, tahliyemi talep ediyorum." dedi.
Duruşma diğer sanıkların savunmalarının dinlenmesiyle devam ediyor. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 8'i tutuklu 19 sanık hakkında, "terör örgütüne üye olmak" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından çeşitli oranlarda hapis cezası isteniyor.
Duruşma Salonu Pişmanlık Yasası Etkin Pişmanlık Yasası Terör Örgütü Silahlı Terör Örgütü 

15 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı