Erdoğan: Bundan utanıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlar ile bir araya geldi. Erdoğan, muhtarlala buluştuğu iftar programı sonrası bir konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mimarlar Odası 


MİMARLAR ODASI'NIN YALANI

Erdoğan, Mimarlar Odası'nın ortaya attığı, Hürriyet'in köpürttüğü iftar masasının 240 bin lira olduğu iddiasına görüntülerle yanıt verdi.

Erdoğan, iftar masasının 240 bin lira dendiği ancak, masanın 4 bin 600 lira artı KDV olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Külliye içindeki caminin açılışını bir sonraki cuma günü yapacağız.

Külliye içindeki 5 milyon cilt kitabın bulunacağı kütüphaneyi yapıyoruz.

Biz Türkiye'ye gücüne ve şanına yakışır bir devlet binası kazandırdığımıza inanıyoruz. Bundan da milletimiz adına gurur duyuyoruz. Fakat bazı medya odaları ve bazı meslek odalarının lafları çoktur. Israrla bu bina üzerinden üstümüze saldırmaya alıştılar. Burası milletin evi.

İFTAR MASASI YALANI

Geçen yaptığımız bir iftar sonrası çok alçakça ahlaksızca tamamen yalana dayalı bir iftira kampanyası başlatıldı. O iftarda sandalyelerin masa, örtüsünün, çiçeğin maliyetinin 1 milyon lira olduğunu iddia ettiler. Bunlar yalandır iftiradır. Maaliyeti 240 bin lira eddi edilene masanın 4 bin 600 lira artı KDV'dir. Bunu 240 bin lira diye ifade ediyorlar.

'KİŞİ BAŞI MALİYET 30 LİRADIR'

Bunlar sayın Abdullah Gül'ün zamanından kalmadır ve böyle bir maaliyet yoktur. Çatl bıçak setleri rahmetli Demirel'in zamanından kalmadır. O akşam 110 kişilik iftar yemeği hazırlandı ve bu külliyenin mutfağından çıktı. Kişi başı yemek maaliyeti 30 liradır. Bu iddiaları ortaya atanlar ya hesap bilmiyorlar ya da niyetleri başka.

'BİZ ONLARI NİYETLERİNİ BİLİYORUZ'

Biz onların niyletlerini biliyoruz. Bu iftiraların hesaplarını hukuk önünde verecekler.Onların nasıl bir yaşam içinde olduklarını çok iyi biliyoruz. Benim dönemin tabak çatal gibi alının hiç bir malzeme yoktur ihtiyaç duyulduğunda elbette alınacaktır.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
24 Haziran 2015 Çarşamba günü yayınlandı