Erdoğan Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek

Türk-İş ziyareti sonrası gazetecilere önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Vesayetlerle hareket edecek bir cumhurbaşkanı değilim' dedi ve o tarihi açıkladı.
Cumhurbaşkanı Bakanlar Kurulu Binali Yıldırım Recep Tayyip Erdoğan 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRK-İŞ'i ziyaretinin ardından kendisini bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ziyaretine değinen Erdoğan 'Bunu aramızda konuştuk. Özellikle asgari ücret çalışmalarının yapıldığı son anlarda bakanımız ve hükümetimiz bunu bir an önce neticelendirerek şuana kadar yürüyen pozitif algının d evamını sağlarlar. Bugünkü ziyaretim benim daha önce Salih Bey'in döneminde başbakan olarak ziyaıretim olmuştu, şimdi Cumhurbaşkanı olarak ziyaret ettik verimli bir ziyaret oldu' dedi.

Ulaştırma eski bakanı Binali Yıldırım'ın 5 Ocak'ta Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'na başkanlık yapacağı sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Cumhurbaşkanı üzerinde kimse vesayet kurmaya kalkmasın. Ben seçim öncesi de belirtmiştim 'Alışılmayan bir cumhurbaşkanı olacağımı söylemiştim. 5 Ocak'ta değil, 19 Ocak'ta kabineyi toplayacağım ve başkanlık edeceğim. Bu da kimseyi rahatsız etmesin. Ben hükümeti güçlendirmeye hükümetin gücüne güç katmaya çalışan bir Cumhurbaşkanı olacağımı belirtmiştim. Böyle vesayetlerle hareket edecek değilim. Hükümetin başarılı olması, şahsımın başarılı olduğu anlamına gelmez. Yapacağımız çalışmaların da gayet başarılı olacağını düşünüyoruz' dedi.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
29 Aralık 2014 Pazartesi günü yayınlandı