- Eniştesine yardım için giden gardiyan, toprak altında can verdi

-Cenaze namazının kılındığı cam detayları
Görev Süresi Kepçe Operatörü Cenaze Namazı Alt Yapı Çalışması Toprak Kayması 

--Cenazeye gelenler
--Gene detaylar
--Oğlunun gözyaşları ve tabutun önündeki durumu
--İmamın cenazeyle ilgili haklarını helal ettirmesi
--Namazın kılınışı ve cenaze aracının gidişi
-Haberin arşiv görüntüleri

( ISPARTA )- SDÜ inşaatında ölen gardiyan gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı ISPARTA

- Isparta’da dün SDÜ Batı Yerleşkesi’ndeki merkezi derslikler menfez çalışması sırasında, dozerin açtığı çukurda çalışırken toprak kayması sonucu göçük altında kalarak hayatını kaybeden gardiyan, bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.
Gardiyan Özgür Kaya'nın boş zamanlarında kepçe operatörü olduğu öğrenilen kayın biraderine yardım etmek amacıyla bu tür çalışmalara gittiği öğrenildi. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Batı Yerleşkesi’ndeki merkezi derslikler alt yapı çalışması sırasında açılan çukurda göçük altında kalarak hayatını kaybeden 47 yaşındaki Özgür Kaya’nın İnfaz Koruma Memuru olduğu ortaya çıktı. Boş zamanlarında kepçe operatörü olduğu öğrenilen kayın biraderine yardım etmek amacıyla bu tür çalışmalara gittiği belirtilen Özgür Kaya için bugün Zafer Mahallesi’nde cenaze töreni düzenlendi.
Aziziye Camii’nde düzenlenen törene Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya, Savcılar, İnfaz Koruma Memurları, Kaya’nın yakın dost ve akrabaları ile mesai arkadaşları katıldı.
Oğlunun gözyaşları yürekleri dağladı Evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtilen Kaya’nın öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazında ortaokula giden en küçük evladının gözyaşları yürekleri dağladı. Kaya, kılınan cenaze namazı sonrasında Isparta Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.
6 yıldır gardiyan olarak çalışıyordu İnfaz Koruma Memuru olan Kaya’nın, daha önce bir süre Uzman Çavuş olarak görev yaptığı, görev süresini tamamladıktan sonra istifa ettiği ve bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra yaklaşık 6 yıldan bu yana Isparta E Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda görev yaptığı öğrenildi. Henüz taziye veya açıklama yapılmadı SDÜ kampüsünde yaşanan olayda ihmal bulunup bulunmadığı tamamlanacak olan tahkikat sonucu netlik kazanacak. (FK)
2 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı