Endonezya'da 'Türkiye ve Ortadoğu Jeopolitiği' konferansı - CAKARTA

Endonezya'da "Türkiye ve Ortadoğu Jeopolitiği" konferansı - CAKARTA - Toplantıdan detaylar - Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Gürbüz'ün konuşması - Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Gürbüz: - "Türkiye, Kürtlerin haklarını güvence altına almıştır"CAKARTA (AA) - Türkiye’nin Cakarta Büyükelçisi Mehmet Kadri Şander Gürbüz, Türkiye’nin Kürtlerin haklarını eşit olarak güvence altına aldığını söyledi.

Gürbüz, Endonezya'nın başkenti Cakarta ’daki Endonezya Üniversitesinde düzenlenen "Türkiye ve Ortadoğu Jeopolitiği" konulu konferansta konuştu.
Türkiye nüfusunun yüzde 10’unu oluşturan Kürtlerin barış içinde yaşadığını belirten Gürbüz, Türkiye’nin Kürtlerin haklarını güvence altına aldığını kaydetti.
Gürbüz, Türkiye’de Kürt kökenli vatandaşlardan 150 parlamento üyesi bulunduğunu ve İstanbul’da en zengin iş adamlarının yüzde 25’inin Kürtlerden oluştuğunu dile getirerek, bir dönem cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık yapan merhum 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Kürt asıllı olduğunu ve şu anda da kabinede Kürt bakanların görev yaptığını ifade etti.
Bazı büyük devletlerin PYD/PKK terör örgütüne destek vermesini eleştiren Büyükelçi Gürbüz, arkalarında büyük güçlerin desteği olmadan tek bir terörist grubun var olamayacağını vurguladı.Bunun yanında, Türkiye nüfusunun yüzde 95’inin Müslüman olduğunu ancak azınlık haklarının her zaman güvence altına alındığını anlatan Gürbüz, "Osmanlı döneminden bu yana da Yahudiler, Ermeniler ve Hristiyanlar gibi etnik gruplar eşit haklara ve yan yana yaşasa bile ibadet etme özgürlüğüne sahip." diye konuştu.
Gürbüz ayrıca, Türkiye’nin Myanmar, Filistin ve Suriye gibi insani krizlerin yaşandığı bölgelere yakın ilgi gösterdiğini, Endonezya ile Türkiye’nin Filistin meselesinde öncülük eden ülkeler olduğunu bildirdi.
Cumhurbaşkanlığı İnsani Kriz Parlamento Terör Örgütü Başbakanlık 

20 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı