Emniyet Teşkilatı 170. kuruluş yıl dönümü

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:
Emniyet Teşkilatı Türkiye Ahmet Davutoğlu 


-Ankara Pursaklarda 3 bin kişinn aynı anda eğitim alabileceği Uluslararası Polis Eğitim merkezi projesine başlamış bulunmaktayız.

-Bugün itibarıyla bir polise düşen vatandaş sayısı 273'tür. Bu ileri düzeydeki ülkelerde bir standarttır.

-Özgürlüklerden fedakarlık etmeden güvenliği temin etmek, güvenliği riske etmeden özgürlükleri korumak en temel siyaset ilkemizdir.

-Emniyet teşkilatımız çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin insan haklarına ve insan onuruna dayalı yapısını korumakla görevli, en omurga yapılardan biridir ve bu özelliğini koruyacaktır. Emniyet Teşkilatı şu veya bu yaklaşımın, şu veya bu çevrenin teşkilatı değildir, Türk milletinin teşkilatıdır ve bütün milletimizin fertlerine aynı şekilde yaklaşır, aynı insanlık onuru çerçevesinde onların onurunu korumayı kendine asli görev olarak görür.
Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
10 Nisan 2015 Cuma günü yayınlandı