'Elim kırılsaydı da o cihaza elimi vurmasaydım' - ERZURUM

"Elim kırılsaydı da o cihaza elimi vurmasaydım" - ERZURUM - Taner Akkuş'tan detay - Taner Akkuş ile röportaj - Taner Akkuş'tan detay"Elim kırılsaydı da o cihaza elimi vurmasaydım" - Erzurum 'da yol kenarında yerleştirilen polise ait fotokapanı telefon zannedip evine götürdüğü için mahkemelik olup beraat eden temizlik işçisiTaner Akkuş, davadan beraat etmesine rağmen ne olduğunu bilmediği cihazı aldığı için üzüntü yaşıyor - Taner Akkuş: - "Bu bana bir ders oldu, bir şey görsem artık el sürmem. Ellerim kırılsaydı da o cihaza el vurmasaydım. Devlet malı olduğunu bilseydim hiç el vurmazdım"ERZURUM (AA) - Erzurum 'da yol kenarında yerleştirilen polise ait fotokapanı telefon zannedip evine götürdüğü için mahkemelik olup beraat eden temizlik işçisi Taner Akkuş, "Bu bana bir ders oldu, bir şey görsem artık el sürmem. Ellerim kırılsaydı da o cihaza el vurmasaydım. Devlet malı olduğunu bilseydim hiç el vurmazdım." dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesinin temizlik işçisi olan Taner Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinde temizlik görevlisi olarak çalıştığını söyledi.

Görev bölgesinin Erzurum Havalimanı çevresinde olduğunu ifade eden Akkuş, şöyle konuştu:" Erzurum Havalimanı civarında çalıştığım zaman 'biraz dinleneyim bir sigara içeyim' dedim. Yol üzerinde boş bulduğum bir alanda oturduğum sırada baktım önümde bir antenli bir cihaz var. Ne olduğunu bilmiyordum aldım kurcaladım aldım eve götürdüm. Sahibine ulaşmak için evde sim kartını çıkartıp telefonuma taktım ama kimseye ulaşamadım. Ertesi gün işe geldim, polisler beni buldu. Bana 'bombayı eve götürmüşsün' dediler. Ben de bir panikledim apar topar eve gittik onlara teslim ettim."Akkuş, olaydan sonra mahkemelik olduğunu belirterek, suçsuz olduğu için ilk duruşmada beraat ettiğini dile getirdi.Temizlik görevlisi arkadaşlarına da tavsiyelerde bulunan Akkuş, "Temizlik görevlisi arkadaşlarım yerde ne görürlerse görsünler el vurmasınlar hemen ilgili kuruma, polis ekiplerine bilgi versinler. Mahkemede berat ettim. Bu bana bir ders oldu, bir şey görsem artık el sürmem. Ellerim kırılsaydı da o cihaza el vurmasaydım. Devlet malı olduğunu bilseydim hiç el vurmazdım." diye konuştu.
- OlayTemizlik görevlisi 46 yaşındaki Taner Akkuş, 3 Nisan 2018 günü Erzurum Havalimanı güzergahında temizlik yaptığı sırada dinlenmek için yol kenarındaki bir alana oturdu.Bu sırada toprak altında üzerinde anten olan bir cihaz gören Akkuş, cep telefonu zannettiği cihazı evine götürerek, sahibine ulaşmak için, içindeki sim kartını kendi telefonuna taktı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne ait olan fotokapan cihazlarından birinin yerinde olmadığını fark eden polis ekipleri, sinyal hareketlerinden Akkuş'u tespit ederek iletişime geçti.Olayın ardından hakkında tutanak tutulan Akkuş, çıkarıldığı mahkemece suçsuz bulanarak beraat etti.
Temizlik İşçisi Güzergah Temizlik Görevlisi Cep Telefonu Polis Ekipleri 

23 Ocak 2019 Çarşamba günü yayınlandı