Ekonomi Bakanlığı yetkilileri Düzceli sanayicileri dinledi - DÜZCE

- Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapılan toplantı - Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdür Yardımcısı Cavit Özdem'in konuşması Ekonomi Bakanlığı yetkilileri Düzce li sanayicileri dinlediDÜZCE (AA) - Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdür Yardımcısı Cavit Özdem ve bakanlık yetkilileri Düzce 'de yatırımcı ve iş adamları ile bir araya geldi. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdür Yardımcısı Cavit Özdem, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü İmalat Daire Başkanı Mehmet Cengiz Arabacı, İhracatı Geliştirme Uzmanı Ebru Gülsoy ve Dış Ticaret uzmanları ile oda üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan İthalat Genel Müdür Yardımcısı Özdem, Türkiye genelinde ithalat alanında ivme ve yükselme için çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsamda her ilde sanayicilerle bir araya geldiklerini ifade eden Özdem, şöyle konuştu:"Bakanlık olarak sürdürmüş olduğumuz teşvik ve imkanlardan sanayicilerimizi haberdar etmek için çalışmalar yapıyoruz. 54 il ziyareti yaparak bin 800'ün üzerinde firma ile bire bir temasta bulunduk. Firmalarımızla yüz yüze, daha samimi görüşmek, üretim şartlarını yerinde görebilmek için bu çalışmaları yapıyoruz. Masa başından vereceğimiz kararlarda bu tecrübeler ışığında yol almak istiyoruz."'Sanayiciler bizim için çok önemli' diyen Özdem, "Gelen olarak 'Yerel sanayicilerimizi yurt dışı rekabet baskısından ne kadar kurtarabiliriz? Sanayicilerimizi haksız rekabetten nasıl kurtarabiliriz?' konularında çalışmalar yapıyoruz. Bu yönde bilgilendirme yapıyoruz. Dün ve bugün de kentte yüksek katma değerli kaliteli ürünlerin üretildiğini bizzat gördük. Bu bizi gayet memnun etti." diye konuştu.
Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü İmalat Daire Başkanı Mehmet Cengiz Arabacı da, üreticilerle bir araya geldiklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek yapılan çalışmalar hakkında sanayicilere bilgi verdi.Bakanlığın dış ticaret uzmanları da, yapılan teşviklerin öneminden bahsederek sanayicilere bir sunum yaptı.Oda üyelerinin soruları ile devam toplantı, basına kapalı devam etti.
Yurt Dışı Toplantı Yatırımcı Dış Ticaret Yüz Yüze 

10 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı