Edirne’de açık lisede okuyanlara iş kapısı

Vali Özdemir'in açıklaması
Fabrika Milli Gelir Öğrenciler Basın Mensupları Irak 

-Stajyer ve ustalardan röp.
-Genel ve detaylar

( EDİRNE ) EDİRNE

- Edirne’de, açık lisede okuyan öğrenciler, istihdama kazandırılmak için fabrikalarda stajyer olarak çalışmaya başladılar. Edirne Valiliği sayesinde geliştirilen projeyle açık lisede okuyan öğrenciler tespit edilerek yetenekleri doğrultusunda yönlendirildikleri fabrikada ustalarının gözetiminde meslek sahibi olarak para kazanacaklar. Edirne Valisi Günay Özdemir, fabrikada staj gören öğrencileri ziyaret etti. Özdemir, ziyaret öncesi yaptığı açıklamada, “Açık lisede ki gençlerimizin 14-18 yaş lise çağında okula gidemeyen çocuklarımızın bir şeklide meslek edilmesi, istihdama kazandırılmasıyla ilgili çalışma. Açık lisede ne kadar öğrencimiz var biz tespit yaptık. Daha sora fabrika sahiplerimizle görüştük. İş adamlarımız projeye destek verdi” dedi.
“Ara elemana ihtiyaç var” Edirne Valisi Günay Özdemir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Hem sosyal anlamda hem ekonomik anlamda gençliğimizin ekonomik anlamda kurtarılmasıyla ilgili adım atılması konusunda Edirne’de bir faaliyet yaptık. Ara eleman konusunda Türkiye’nin büyük bir sıkıntısı var. Şu anda ihracatımız günden güne artmakta. 2023 yılında milli gelirimizi de 20 bin dolarlara çıkarmayı hedefliyoruz. Zaten ara eleman konusunda sıkıntı çeken sanayicimizi 2023 yılında milli gelirimizi 20 bin dolara çıkarabilmemiz için şu anda değerlendirdiği ara eleman kadar ara elemana ihtiyaç var. bununda hızlı bir şekilde telafi edilmesi gerekiyor. Sosyal anlamda gençliğimizde ciddi sıkıntılar var. Biz bu sıkıntıları da, hem işsizlik konusunda hem sosyal problemler konusunda çözmeyle ilgili iş adamlarımız, milli eğitim özellikle çıraklık eğitimle bir adım attık” dedi.
Fabrika ustası Savaş Karaduman, kendisinin de ustasından meslek öğrendiğini belirterek, “Arkadaşımız geleceği olan biri. Bizim geleceğimiz. Biz elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Bizde geldiğimizde hiçbir şey bilmiyorduk. Ustalarımız sayesinde gerekli şeyleri öğrendik” dedi.
Stajyer Kazım Kelemer (16) ise, “Atölyeye gidiyoruz. Parça kırıldıktan sonra tamir görüyor. Usta olmak çok iyi. Geleceğim için çok iyi. Usta olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

9 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı