Edirne'de 2013ün İlk Karı Yağdı

Edirne ' de 2013 yılının ilk karı yağdı. Balkanlar'dan yurda giriş yapan soğuk hava Edirne ' de etkisini gösterdi ve Edirneliler yeni güne beyazlar içinde uyandı.Meteorolojinin kar yağışı tahminleri doğru çıktı ve Edirne ' de sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Hava sıcaklığının 1 derece olarak ölçüldüğü kent merkezinde evlerin çatıları ve otomobillerin üzeri beyaza büründü.
Avrupa Hamzabeyli Pazarkule 


Edirne ' de sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı giderek hızını arttırdı ve kent merkezini beyazlara bürüdü. Kar kalınlığı bazı bölgelerde 5 santimetreye ulaşırken trafikte seyir halinde olan araç sürücüleri zaman zaman zor anlar yaşadı.

Kar yağışı ulaşımda sıkıntı yaratmazken Türkiye ' nin Avrupa ' ya açılan kara sınır kapıları Kapıkule, Hamzabeyli ve Pazarkule ' de alınan önlemler nedeniyle herhangi bir sorun yaşanmadığı bildirildi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının en düşük eksi 3, en yüksek ise 7 derece olmasının beklendiği kentte yarın da kar yağışının etkili olacağını bildirdi.
26 Ocak 2013 Cumartesi günü yayınlandı