Ece Üner: Tek kelimeyle mide bulandırıcı

Avusturya ' da arkadaşıyla sokakta yürürken “Başörtünü çıkart at. Başörtüsüyle çok çirkinsin” diye sataşan kişileri polise şikayet eden Nagehan Köse, hakkını ararken sanık durumuna düştü. Köse ' nin kendilerini bıçaklamak istediği yalanına başvuran saldırganlar ayrıca dava açtı.
Avrupa Ece Üner Avusturya Viyana Salzburg 

Show Tv Ana Haber sunucusu Ece Üner ise bu olaya ' En hafif tabiriyle mide bulandırıcı olay, sözde medeniyetin beşiği Avrupa'da yaşandı. ' sözleriyle tepki gösterdi.

Haberin anonsunu yapan Ece Üner ' Türk genç kız, Viyana'da ırkçı saldırıya uğradı üzerine bir de suçlu çıkarıldı. Nedeni ise başörtüsü. En hafif tabiriyle mide bulandırıcı olay, sözde medeniyetin beşiği Avrupa'da yaşandı. ' dedi.

NE OLMUŞTU?
Avusturya ' nın Salzburg eyaletine bağlı Hallein kentinde yaşayan Nagehan Köse, başörtüsü nedeniyle uğradığı saldırı sonrasında kendisine dava açıldığını bildirdi. Viyana ' da gazetecilere açıklamalarda bulunan 21 yaşındaki Köse, Avusturya ' da doğup büyüdüğünü ve Salzburg eyaletine bağlı Hallein kentinde ailesiyle yaşadığını söyledi.
' BAŞÖRTÜNÜ ÇIKART '
Geçen yıl nisan ayında arkadaşıyla buluşmak üzere yolda giderken karşıdan gelen yaşlı çiftin sözlü ve fiziksel şiddetine maruz kaldığını anlatan Köse, kadının “Başörtünü çıkart at. Başörtüsüyle çok çirkinsin” diye sataştığını, polisi arayınca kendisine saldırdığını belirtti.
YALAN SÖYLEDİLER
Saldırıda elinden hafif yaralanan ve telefonunu yere düşüren Köse, çiftin olay yerinden kaçmaya çalıştığını ve yoldan geçen birisiyle saldırgan kadını ve adamı durdurduklarını ifade etti. Yaşlı çiftin polis geldikten sonra, “Bunlar bizi bıçaklamaya kalktı. Tehdit ettiler” diye yalan söylediğini ancak polisin yaptığı incelemede üzerlerinde herhangi bir şey bulmadığını aktardı.
4 ay sonra şikayetinin sonucuna ilişkin araştırma yaptığını aktaran Köse, savcılığın şikayeti dikkate almayarak dosyayı kapattığını öğrendiğini kaydetti




6 Ocak 2015 Salı günü yayınlandı