‘Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü'nde yürüdüler

Yürüyüşten Genel Görüntüler
Hastalık Teknoloji Farkındalık Obezite 20 Dakika 

-İl Sağlık Müdürü İsmail Zehir ile röprtaj
-Uzm. Dr. Önder Aydemir ile röportaj
-Şeyma Felhan ile röportaj

( KÜTAHYA -HD)- Kütahya'daki kurum çalışanları, ‘Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü'nde güne yürüş ile başladı KÜTAHYA

- Kütahya'daki kurum çalışanları, ‘Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü'nde güne yürüş ile başladı.
Vatandaşlara harekete teşvik etmek isteyen kurum çalışanları tüm gün boyunca ‘Sağlık İçin Hareket Et’ yazılı tişört ve eşofmanları ile çalışacaklar. Kütahya Sağlık İl Müdürlüğü, hareketliliği teşvik etmek amacı ile 10 Mayıs ‘Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günün’de’ tüm kurum personelleri ile güne yürüş ile başladılar. Yaşlaşık 20 dakika boyunca şehir merkezinde bulunan Yaşam Parkı’nda yürüyen kurum çalışanları tüm gün boyunca üzerlerinde ‘Sağlık İçin Hareket Et’ yazılı tişört ve eşofmanları ile çalışacaklar. Kurum otoparkı ise harekete teşvik etmek amacı ile kapalı kalacak. 10 Mayıs ‘Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günün’de farkındalık için bu yürüyüşü düzenlediklerini söyleyen Kütahya İl Sağlık Müdürü İsmail Zehir, “10 Mayıs ‘Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günün’de kurum olarak bizde sabah erken saatte bir araya gelerek farkındalık oluşturmak amacı ile böyle bir etkinlik düzenledik. Son yıllarda teknolojik araçların artması ile hantal bir hayata başladık. Bu bize obezite ve çeşitli hastalıklar olarak geri dönmekte. Biz de bunun için vatandaşlara günde 15-20 dakika ya da 10 bin adım atmaları için ve harekete teşvik ediyoruz. Ayrıyeten bugün, gün boyunca çalışanlarımızın ve kuruma ziyarete gelen misafirlerimizin yürümeleri için otoparkı kapattık” dedi.
Kurum çalışanlarında Uzm. Dr. Önder Aydemir sağlık için hareket et sloganı ile katıldıkları yürüyüş ile vatandaşların harekete teşviki için farkındalık oluşturduklarını söyledi.

Kurum çalışanlarından Şeyma Felhan ise, "Ben zaten her gün işten eve giderken her gün 1 saat boyunca yürüyorum. Bu etkinlik ile de farkındalık oluşturduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

20 Dakika Hakkında
Başrollerinde Tuba Büyüküstün ve İlker Aksum'un yer alacağı 20 Dakika dizisi, hikayesini Kaçış Planı (The Next Three Days) filminden alıyor. Dizide, mutlu bir evlilikleri olan çiftin hayatları, kadının işlemediği halde bir cinayetle suçlanarak hapise girmesiyle altüst olması anlatılıyor. Her hafta yükselen bir tempoya sahip olacak dizide, koca, karısının bu cinayeti işlemediğinden emindir ve ipuçlarının peşinden koşar. Sonunda yapacak bir şey olm...
devamı
10 Mayıs 2018 Perşembe günü yayınlandı