DP World Yarımca Limanı demiryoluyla ticarete hız katacak - KOCAELİ

- DP World Limanı'ndan detay görüntü - Operasyon bölüm müdürü Enes Oğuzhan Ağca ile röprtaj - DP World Yarımca Limanı, 2019'da hayata geçireceği demiryolu projesiyle ticareti canlandıracakKOCAELİ (AA) - Sanayi ve liman kenti Kocaeli 'de 2 yıldır faaliyet gösteren DP World Yarımca Limanı, 2019'da hayata geçireceği demiryolu projesiyle müşterilerine hizmet verecek.Anadolu Otoyolu ile D - 100 Karayolu'na olan yakınlığının avantajına sahip DP World Yarımca Limanı, inşaatına başladığı ve 2019 yılında hizmet vereceği demiryoluyla dünya ticaretine hız katacak.Operasyon bölüm müdürü Enes Oğuzhan Ağca, limandaki saha gezisinde yaptığı açıklamada, limanlarının, Marmara Bölgesi'nin en büyük konteyner terminallerinden biri olduğunu belirterek, 500 kişilik ekibe ve yılda 1,3 milyon TEU'luk elleçleme kapasitesine sahip olduklarını kaydetti.
Ağca, 40 ülkede 36 binden fazla çalışanıyla 78 terminalde faaliyet gösterdiklerini anlatarak, "Dünya genelinde 88 milyon TEU konteyner elleçliyoruz. DP World Yarımca olarak, bu sene sonunda 600 bin TEU civarı konteyner elleçleyeceğiz. Limanımız en iyi teknolojiyle donatıldı. Operasyonlarımız 7 gün 24 saat devam ediyor." ifadelerini kullandı.Limanın, bölgedeki konumu itibarıyla sanayi kuruluşlarına yakın olduklarını belirten Ağca, müşteri odaklı operasyon yaptıklarını söyledi.

Limanın Anadolu Otoyolu ile D - 100 Karayolu'na 100 - 200 metre mesafede olduğunu dile getiren Ağca, şunları kaydetti:"Araçlar herhangi bir trafiğe takılı kalmadan limanımıza bağlantı sağlıyoruz. Bu sene içerisinde demiryolu projemizi hayata geçiriyoruz. Şu an inşaatı başlamış durumda. Demiryolu projemizle de yaptığımız sözleşmeyle önümüzdeki sene başından itibaren müşterilerimize demiryolu üzerinden de hizmet vermeye başlayacağız. Bu da ülkemizin demiryoluna verdiği katkılarla da bir destek olacak. Bizlerde bu projeye istekli bir şekilde devam diyoruz." diye konuştu.

Demiryolu Projesi Lyon Teknoloji Gesi Şili 

27 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı