Down Sendromlu çocuklar 'Efsanelerini Konuşturdu'

- Ensar Kurt konuşması
Ödül Töreni Sürpriz İsim Hatıra Fotoğrafı Hayat Hikayesi Basın Mensupları 

-- Ali İhsan Arslan konuşması
-- Veysel Tirkayi konuşması
-- Saz dinletisi
-- Rana'nın şiir ve şarkı dinletisi
-- Gökhan ile röportaj
-- Gökhan'ın kitap imzalaması
-- Dart oynanılması
-- Plaket takdimi
-- Çiğdem'in şarkı söylemesi
-- Pasta kesimi
-- Genel ve detay

( ANKARA ) Down Sendromlu çocuklar "Efsanelerini Konuşturdu"- 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü Ödül Töreni ANKARA

- TOSSFED tarafından Türkiye ve Avrupa'da madalya almış Down Sendromlu çocuklar için ödül töreni düzenlendi.
Özel çocuklar hünerleriyle ödül törenini adeta şölene çevirdi. Down Sendromlu Gökhan Kotan, "Bu sezon da bayrağımızı göklere çekip İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum. Efsanelerimi konuşturmak istiyorum" dedi.
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısıyla, Türkiye ve Avrupa'da madalya almış özel çocuklar için ödül töreni düzenlendi.
Down Sendromlu gençler ve çocuklar ile aileleri bu anlamlı günde bir araya geldi. Program, Milli yüzücü Rana Bağdat'ın "Don't Let Me Down" şarkısını seslendirmesiyle başladı.
Ardından Milli sporcu Gökhan Kotan ise saz çalarak ailelerin büyük alkışını aldı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı Ensar Kurt, 14 branşta çocuklar, gençler ve yetişkinlere spor yaptıran bir federasyon olduklarını anımsattı. Kurt, son 15 yılda gerek engelliler gerekse özel sporcular için manevi desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'na teşekkür etti. Kurt, "2020'de Down Sendrom Olimpiyatları'nın ikincisi Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da yapılacak. Yaklaşık 2 bine yakın Down Sendromlu sporcu 8 branşta yarışacak, sporcularımız orada ülkemizi temsil edecekler" şeklinde konuştu.
Sürpriz konuklar çocuklarla dart oynadı Programda AK Parti milletvekili Ali İhsan Arslan da yer aldı. Konuşmasında gençlere hitap eden Arslan, "Sizler de aileleriniz de gerçekten çok önemli insanlarsınız. Sporda başarılara imza atmış olan siz kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum. Başarılarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Sizlere daima destek olan normal hayatın içine katılmanızı sağlayan ailelerinizle hem toplum hem de devlet olarak gurur duyuyoruz. Bu konuda farkındalığın geliştirilmesi için ailelere STK'lara ve devlete önemli görevler düşüyor" diye konuştu.
Programa gelen sürpriz isimler ise AK Parti Ankara milletvekili Emrullah İşler ile cumhur ittifakı Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki oldu. İşler ile Tiryaki Down Sendromlu çocuklarla dart oynamanın tadını çıkardı. 13 yaşındaki Çiğdem Arlı ise İhlas Haber Ajansı'na

"Öğretmenim canım benim" şarkısını armağan etti. Kotan: "Efsanelerimi konuşturmak istiyorum" Törende yer alan Gökhan Kotan da İHA muhabirine duygularını aktardı. Kotan, 45 şampiyonluk ve 103 madalya sahibi down sendromlu bir yüzücü. Paralimpik yüzme sporcusu olan Kotan, İstanbul Bayrampaşa ilçesinde Ağrılı baba ve Sivaslı bir annenin çocuğu olarak 1990 yılında dünyaya geldi. Doğumundan 1 yıl sonra Çapa'nın verdiği raporda Down Sendromlu olduğu ortaya çıktı. Şu anda 29 yaşında olan ve paralimpik yüzme dalında bir çok madalyayla, şampiyonluk kazanan Kotan, "Babam çaba gösteriyor, ben de hayatıma devam ediyorum. Ülkemizi temsil ediyorum, bu sezon da bayrağımızı göklere çekip İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum. Efsanelerimi konuşturmak istiyorum" ifadelerinde bulundu. Kotan, muhabirin "kendine güveniyor musun" sorusuna, "güven, sabır, hırs" karşılığını verdi. Elinde babası Cevdet Kotan'ın yazdığı kendi hayat hikayesi olan Hayatın +1'i kitabını tutan Kotan, "Bu kitap benim hayatımı anlatıyor. Ayrıca filmim de var, Cumhurbaşkanımızı filmimize davet ediyorum" çağrısında bulundu. Konuşmaların ardından başarılı özel sporculara plaket ve madalyaları takdim edildi. TOSSFED tarafından basın mensuplarına da özel sporcuları kamuoyuna taşımaları bakımından plaket takdim edildi. Ödül töreni pasta kesimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. (JA-
21 Mart 2019 Perşembe günü yayınlandı