Dondurucu soğukta 'Kayaklı Koşu Eleme Yarışması' - BİTLİS

Dondurucu soğukta "Kayaklı Koşu Eleme Yarışması" - BİTLİS - Kayaklı koşu yarışma hazırlıklarından detaylar - Kayaklı koşunun başlanmasından detaylar - Yarışmacılardan detaylar - Bitlis Vali Yardımcısı Tamer Kılıç ile röportaj - TKF Yönetim Kurulu Üyesi Refik Avşar ile röportaj - Erzurum'dan Bitlis 'e gelen Kayaklı Koşu Milli Takım Antrenörü Keziban Kuş Kapan ile röportajDondurucu soğukta "Kayaklı Koşu Eleme Yarışması" - Kar seviyesinin istenilen seviyeye ulaştığı Bitlis 'te, 17 ilden 420 sporcunun katılımıyla iki gün sürecek "Kayaklı Koşu Eleme Yarışması" başladı - Bitlis - Tatvan kara yolunun tarihi El - Aman Hanı mevkisinde sporcular, hava sıcaklığının eski 10 derece olduğu bölgede dondurucu soğuğa rağmen dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı - Bitlis Vali Yardımcısı Tamer Kılıç: - "Bugün burada sporcu, teknik ekip ve antrenörlerle 700 civarında misafirimizi ağırladık. Konaklama, barınma ve tüm ihtiyaçları giderildi. Arzumuz o dur ki Bitlis imize bu tür yarışmaların artarak verilmesidir" - TKF Yönetim Kurulu Üyesi Refik Avşar: - "17 ilden 420 sporcu serbest stilde yarışmalara başladı.
Türkiye geneli bir yarışma. Bugün hava çok güzel. Kayaklı koşu için elverişli bir hava. Bütün sporcularımıza başarılar diliyorum"BİTLİS (AA) - Kar seviyesinin istenilen seviyeye ulaştığı Bitlis 'te, Türkiye Kayak Federasyonunca (TKF) düzenlenen "Kayaklı Koşu Eleme Yarışması" başladı.
Bitlis - Tatvan kara yolunun tarihi El - Aman Hanı mevkisinde iki gün sürecek yarışmaya, değişik kategorilerde 17 ilden 420 sporcu katıldı.
Sporcular, hava sıcaklığının eski 10 derece olduğu bölgede dondurucu soğuğa rağmen dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.Yarışmayı izleyen Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, TKF'nin 2019 yılı programında yer alan ve iki gün sürecek "Kayaklı Koşu Eleme Yarışması"nın başladığını belirtti.
El - Aman Hanı mevkisinde elverişli pistlerin bulunmasından dolayı bu yarışmalar için son derece uygun olduğunu anlatan Kılıç, şöyle konuştu:"Bugün burada sporcu, teknik ekip ve antrenörlerle 700 civarında misafirimizi ağırladık. Konaklama, barınma ve tüm ihtiyaçları giderildi. Arzumuz o dur ki Bitlis imize bu tür yarışmaların artarak verilmesidir. Çünkü diğer illerimiz bu konuda çok değerlendirildi. Yarışmanın burada düzenlenmesinden dolayı TKF başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum."Sporun gençleri dünyanın olumsuz etkilerinden ve kötü alışkanlıklarından uzak tuttuğunu aktaran Kılıç, burada akıllarına herhangi bir bağımlılık ve olumsuz alışkanlık gelmeyen ve kendilerini spora adamış bir ekibin bulunduğunu ifade etti.
Kılıç, "Bundan son derece mutluyuz, memnunuz. Sporcularımızı tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. İlimizin bu tür organizasyonlarda sürekli değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Bu tür organizasyonlar ilimizin tanınırlığını artıracaktır. Bitlis imiz, Van Gölü ve Ahlat konusunda biliniyor. Turizm konusunda çok bilinmiyor. Bu tür organizasyonlarla tanıtımının yapılması gerekiyor. Herkesi buraya davet ediyoruz. Gelsinler görsünler." diye konuştu.
TKF Yönetim Kurulu Üyesi Refik Avşar ise kentte iki gün sürecek yarışmaların bugün startını verdiklerini söyledi.

Avşar, "17 ilden 420 sporcu serbest stilde yarışmalara başladı.
Türkiye geneli bir yarışma. Bugün hava çok güzel. Kayaklı koşu için elverişli bir hava. Bütün sporcularımıza başarılar diliyorum. İnşallah centilmence bir yarış olur." dedi.
Erzurum'dan Bitlis 'e gelen Kayaklı Koşu Milli Takım Antrenörü Keziban Kuş Kapan da TKF'nin ilk eleme yarışması Bitlis 'te yapıldığını belirterek, "Yarışma Rahva mevkisinde yapılıyor. Yarışmaya Erzurum'dan 35 sporcuyla katıldık. Pistimiz güzel. Arkadaşlarımız güzel çalışmış. Bugün burada 20 kilometre hızla rüzgar esiyor. Sadece biraz soğuk ama normalde kullanılan bir pist." ifadelerini kullandı.Yarışmaya Erzurum'dan Altın Özlem da antrenörlük okuduğunu belirterek, pisti çok beğendiğini ve yarışmanın güzel geçtiğini dile getirdi.
Alışkanlık Yarış Hava Sıcaklığı Bağımlılık Allah 

16 Ocak 2019 Çarşamba günü yayınlandı