Doğu Anadolu'da kış -Canlı hayvan pazarı - AĞRI

- Hayvan pazarındaki hayvanların buzda düşmesi - Saman pazarında vatandaşların ısınmak için araba lastiği yakması - Ateş etrafında toplanılması - Vatandaşlardan röportajlar - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 22 derece ölçüldüğü Ağrı 'da, soğuk hava hayvanları etkilerken, vatandaşlar lastik yakarak ısınmaya çalıştı. - Besici Rıdvan Yıldız, "Sabah erken geldiğimiz için havalar daha soğuk oluyor. Hava sıcaklığı sıfırın altında 30 dereceyi buluyor. İki defa arabalarımızı çalıştırmasak donuyor. Günde en az 10 - 15 lastik yakıyoruz" dedi.
AĞRI (AA) - Sibirya soğuklarının etkili olduğu Ağrı 'da, dondurucu soğuklar yaşamı etkiledi. Kentte nehir derelerin yüzeyi buz tuttu.Hava sıcaklığının sıfırın altında 22 derece kaydedildiği kentte, sabahın erken saatlerinde köylerden hayvan pazarına gelen vatandaşlarda soğuktan etkilendi. Soğuklar nedeniyle zemini buz tutan pazarda hayvanlar yürümekte güçlük çekti.,Soğuktan etkilenen bazı hayvanların çeneleri ve gözleri buz tuttu. Sahiplerine zor anlar yaşatan hayvanlar zaman zaman kayarak yere düştü.Pazarda samanlarını satmak için bekleyen besicilerde, soğuk havadan korunmak için eski araba lastikleri ile ateş yaktı.Ateşin etrafına toplanan besiciler, uzun bir süre ısınmaya çalıştı.Van'ın Erciş ilçesinden hayvan pazarına gelen besicilerden Yakup Karaca AA muhabirine, kentte havaların çok soğuk olduğunu ve besicilerin yanı sıra soğukların hayvanları da etkilediğini belirtti.
Kentte bir haftadan bu yana soğukların devam ettiğini söyleyen Karaca, "Hem hayvanlarımız üşüyor, hemde biz üşüyoruz. Havalar çok soğuk burada. Bizde çok üşüyoruz, hayvanlarımızda buz tuttu. Hayvanların ağzı ve yüzü buz tuttu" diye konuştu.
"Daha önce hiç böyle bir soğuk görmedim"Isparta'dan Ağrı 'ya gelen besici Veysel Göçmen ise hayatı boyunca böyle bir soğukla karşılaşmadığını söyledi.

Ağrı 'ya hayvan almaya geldiklerini ve soğuklar nedeniyle vatandaşların hayvanları pazara getiremediklerini anlatan Göçmen, şöyle konuştu:"Bir haftadır buradayız. Böyle bir soğuk görmedim. Hayvan alıp Isparta'ya götüreceğim. Şu an hayvanda yok. Havalarda çok soğuk. Soğuk nedeniyle hayvanda gelmiyor. Daha önce hiç böyle bir soğuk görmedim. Bizim memleket yaz gibi güneşli herkes bağ, bahçe ile uğraşıyor. Burası maşallah güzel her yer buz pisti gibi."Günde en az 10 - 15 lastik yakıyoruz"Saman pazarında bulunan Rıdvan Yıldız da, ateş yaktıklarını ve başka türlü ısınamadıklarını dile getirdi.Hemen hemen her gün lastik yaktıklarını vurgulayan Yıldız, "Havalar çok soğuk mecburen ateş yakıyoruz. Yakında da kahvehanede yok gidip ısınalım. Arkadaşlar için ateş yaktık. Şu an ısınıyoruz. Havalar bayağı soğuk. Sabah erken geldiğimiz için havalar daha soğuk oluyor. Hava sıcaklığı sıfırın altında 30 dereceyi buluyor. İki defa arabalarımızı çalıştırmasak donuyor. Günde en az 10 - 15 lastik yakıyoruz" dedi.

Hava Sıcaklığı Araba Lastiği Kahvehane Hayvan Pazarı Güneşli 

21 Şubat 2019 Perşembe günü yayınlandı