Diyarbakır'da vatandaşa oy kullandırmadılar

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde oy vermek için gittikleri okulda önlerinin kesildiğini iddia eden aile; ' Üç kişiydiler. Seçmen kağıtlarımızı elimizden alarak HDP'ye oy attılar ' dedi.
1 Kasım Genel Seçimleri Ak Parti Diyarbakır 

Diyarbakır ' ın Kayapınar ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Ali Baytar, sabah saatlerinde eşi ve çocukları ile oy kullanacağı okula gitti. Okul önünde kendilerine 3 kişi tarafından müdahale edildiğini belirten aile, oy kullanmak için çıktığı sınıfta yine aynı kişilerce seçmen kağıtlarının ellerinden alındığını ve oy pusulasına HDP'nin işaretlendiğini iddia etti.

BU PERDE BURADA NE İÇİN VAR? POLİS GÖRSEYDİM ŞİKAYET EDECEKTİM...

Elindeki tutanakla şikayetçi olacağını söyleyen Baytar; “ Üç kişiydiler. Önce biri geldi ve bana ' biz sizin kime oy vereceğini biliyoruz. Elindeki seçmen kağıtlarını bize ver ' dediler. Ben de onlara önce kızdım ve ' oy kullanırken kabindeki perde ne işe yarıyor ben kendim oyumu kullanırım. Böyle bir şey kanunda bile yok ' dedim. O sırada dışarıda bekleyenler bana dönerek ' ne olacak bir şey olmaz ' dediler. Daha sonra ben eşim ve oğullarımla birlikte oy kullanmak için sandık başına gittik. O sırada da elimizden seçmen kağıtlarımızı aldılar ve adımıza oy kullandılar. O sırada sandık görevlisi ya da polis görmedim. Görseydim onlara durumu anlatacaktım” diye konuştu.

“BİZİM ADIMIZA HDP ' YE OY VERDİLER”

Oğullarının engelli olduğunu eşinin ise korktuğu için duruma sessiz kaldığını söyleyen Ali Baytar, “Ben tekrardan oy kullanmak istiyorum. Belki ben AK Parti ' ye, CHP ' ye ya da MHP ' ye oy verecektim. Onlar nereden bilsinler benim hangi partiye oy vereceğimi. Gittiler HDP ' ye oy verdiler. Bundan dolayı şikayetçiyim. Sesimi duysunlar” dedi.

1 Kasım 2015 Pazar günü yayınlandı