Diyarbakır'da 'Hanımlar lokali ve spor merkezi' açılışı

Diyarbakır 'da "Hanımlar lokali ve spor merkezi" açılışı - Diyarbakır 'da "Hanımlar lokali ve spor merkezi" açılışı - Açılış öncesi bayanların halay oynaması - Açılışın yapılması - Diyarbakır Vali Güzeloğlu'nun eşi Ayşe Güzeloğlu'nun konuşması - Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Handan Eker'in konuşması - Merkezin açılışına katılan Şadiye Delikanlı'nın konuşması - Bilgisayar, kütüphane ve spor salonundan detaylar Diyarbakır 'da "Hanımlar lokali ve spor merkezi" açılışı - Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Handan Eker: - "Hanımlarımızın da aynen beylerin sahip olduğu olanaklardan istifade etmesi için kitap okuyabilecekleri, dinlenebilecekleri, spor yapabilecekleri bir merkez oluşturduk" - Şadiye Delikanlı: - "Buraya rahatlıkla gelip spor yapabiliyoruz, kitap okuyabiliyoruz, çocuklarımızı bırakabiliyoruz"DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince merkez Bağlar ilçesinde kadınlara yönelik oluşturulan "Hanımlar lokali ve spor merkezi"nin açılışı yapıldı.Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığınca merkez Bağlar ilçesinde 632 metrekarelik alanda kurulan ve içinde kütüphane, çay ocağı, spor salonu ve çocuk oyun alanlarının bulunduğu kıraathane hizmete girdi. Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun eşi Ayşe Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'nın eşi Lütfiye Atilla, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Handan Eker ve kadınların katılımıyla açıldı.Merkeze yoğun ilgi gösteren kadınlar halay çekti.Vali Güzeloğlu'nun eşi Ayşe Güzeloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyenin yaptığı güzel hizmetlere bir yenisinin daha eklendiğini söyledi.

Merkezin kadınlara ve memlekete hayırlı olması temennisinde bulunan Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'ya teşekkür etti.Handan Eker ise, kadınların talepleri doğrultusunda böyle bir merkez açtıklarını söyledi.

"Hanımlarımız en iyisini hak ediyor, isteyince oluyor" sloganıyla yola çıktıklarını aktaran Eker, şöyle konuştu:"Hanımlarımızın da aynen beylerin sahip olduğu olanaklardan istifade etmesi için kitap okuyabilecekleri, dinlenebilecekleri, spor yapabilecekleri, bakımlarını yapabilecekleri ve çocuklarını rahatlıkla bırakabilecekleri bir merkez oluşturduk. Sadece hanımlara mahsus olan böyle bir mekanın içerisinde olmaktan dolayı onur ve gurur duyuyoruz. 7 gün boyunca kadınlara hizmet vermekteyiz. Tüm hanımları buraya bekliyoruz."Mahalle sakinlerinden Şadiye Delikanlı ise, kendilerine böyle bir imkanı sağlayan belediye yetkililerine teşekkür ederek, " Diyarbakır 'da kadınlar için bir ilk burası inşallah son olmaz. Diyarbakır 'ın tüm semtlerinde bu tür yerler yapılması lazım. Çok güzel çok memnunuz. Buraya rahatlıkla gelip spor yapabiliyoruz, kitap okuyabiliyoruz, çocuklarımızı bırakabiliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Spor Merkezi İstifa Kütüphane Kıraathane Çay Ocağı 

25 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı