Diyarbakır bu yıl 8 fuara ev sahipliği yapacak

- TÜYAP Diyarbakır Bölge Müdürü Mehmet Velat Ektirici ile röportaj - Fuar alanındaki çalışmalardan detaylar - Terör saldırıları nedeniyle 2016 yılında fuar organizasyonu yapılmayan, sağlanan huzurla geçen yıl 2 fuar gerçekleştirilen Diyarbakır 'da bu yıl TÜYAP ve Sereks Fuarcılık tarafından 8 fuar düzenlenecek - Yarın "8. Ortadoğu İnşaat Fuarı"nın kapılarını açacağı kentte, yıl boyu sırasıyla "9. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstri Fuarı", "Mezopotamya Mücevher Fuarı", "6. Kitap Fuarı", "EV'leniyoruz Fuarı", "Kozmetik ve Kişisel Bakım Fuarı", "Otoshow 2018", "Gurme 2018 Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı" gerçekleştirilecek - TÜYAP Diyarbakır Bölge Müdürü Ektirici: - "Yıl sonuna kadar fuarcılık faaliyetlerimizde 600 binin üzerinde ziyaretçi hedefimiz var. İl dışından yaklaşık 200 bin ziyaretçi bekliyoruz. Bunun da kentimiz için ciddi bir ekonomik faaliyet olacağını düşünüyoruz"DİYARBAKIR (AA) - AHMET KAPLAN - Terör saldırıları nedeniyle 2016 yılında fuar organizasyonu yapılmayan, sağlanan huzurla geçen yıl 2 fuar düzenlenen Diyarbakır , bu yıl 8 fuara ev sahipliği yapacak. Diyarbakır 'da bu yıl TÜYAP tarafından 7, Sereks Fuarcılık tarafından da 1 fuar düzenlenecek.Yarın "8. Ortadoğu İnşaat Fuarı"nın kapılarını açacağı kentte, yıl boyu sırasıyla "9. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstri Fuarı", "Mezopotamya Mücevher Fuarı", "6. Kitap Fuarı", "EV'leniyoruz Fuarı", "Kozmetik ve Kişisel Bakım Fuarı", "Otoshow 2018", "Gurme 2018 Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı" gerçekleştirilecek.Yurt dışından da sektör temsilcilerinin katılacağı fuarların kent ekonomisine ve sosyal yaşamına büyük katkı sunması bekleniyor - İnşaat Fuarı'nda hedef, 20 bin ziyaretçiTÜYAP Diyarbakır Bölge Müdürü Mehmet Velat Ektirici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte fuar faaliyetlerine 2009 yılında başladıklarını ve kesintisiz olarak 2015 yılına kadar sürdürdüklerini söyledi.

2016 yılında fuarcılık faaliyetlerine bir yıl ara vermek zorunda kaldıklarını ifade eden Ektirici, gelen talep ve sağlanan huzur ortamında geçen yıl, "Tarım Fuarı" ve "Biz Evleniyoruz Fuarı"nı düzenlediklerini belirtti.
Ektirici, kentte huzur ve güven ortamının sağlandığını dile getirerek, "Bu nedenle 2018 yılında fuarcılık faaliyetlerimize tam olarak başlıyoruz." dedi.
Fuarların kentin ve ülkenin sosyo - ekonomik yapısıyla paralel işleyen organizasyonlar olduğunu vurgulayan Ektirici, yarın 8. Ortadoğu İnşaat Fuarı ile bu organizasyonların başlayacağını müjdeledi.Ektirici, fuara, Irak'ın Duhok Ticaret Odası, Zaho, Erbil ve Süleymaniye kentleri ile İran ve Tunus'tan sektör temsilcilerinin katılacağına işaret ederek, "Bu yıl ziyaretçi sayısını 20 binlere ulaştırmak istiyoruz." diye konuştu.
- "600 binin üzerinde ziyaretçi hedefimiz var"Bu fuar için Ekonomi Bakanlığından dış tanıtım desteği de aldıklarını belirten Ektirici, bu kapsamda firmaları dış pazara açabilmeyi hedeflediklerini vurguladı.Ektirici, fuarı ziyaret edecek kişilerin yeni ürünler, yeni teknolojiler, yeni pazarlar arayışına cevap olmak istediklerini anlatarak, şunları kaydetti:"Nihayetinde bölgemiz sıkıntılı bir süreçten geçti. Ortadoğu'nun tamamında ciddi sıkıntılar var ve buna rağmen rakamlarımızı büyüterek, ilerliyoruz. Buradan şunu anlıyoruz ki şehrin, bölgenin ve ülkenin böyle faaliyetlere ihtiyacı varmış. Faaliyetlerimizi bundan sonra büyüterek devam ettireceğiz."Ektirici, fuar organizasyonlarında ziyaretçi sayısını yaklaşık yüzde 30 artırmayı hedeflediklerini dile getirerek, "Yıl sonuna kadar fuarcılık faaliyetlerimizde 600 binin üzerinde ziyaretçi hedefimiz var. İl dışından yaklaşık 200 bin ziyaretçi bekliyoruz. Bunun da kentimiz için ciddi bir ekonomik faaliyet olacağını düşünüyoruz." dedi.
- "Normalleşmenin zamanı geldi""Bu yıl 8 fuar düzenlememizin temelinde geçmiş dönemlere göre sağlanan huzur ortamı var. Artık bölgede ticari faaliyetler başlayabilir, normalleşmenin zamanı geldi." ifadelerini kullanan Ektirici, fuarcılık faaliyetlerinin yalnızca ticari faaliyetler olarak değerlendirilmediğini, sosyal yaşama da katkı sunduğunu aktardı. Ektirici, bu organizasyonların şehre bakış açısını, algıyı da olumlu etkilediğini belirtti.
Buranın Türkiye'nin en güvenli şehirlerinden biri olduğunu bu fuarlara katılan insanların bizzat yaşayarak öğrendiğini vurgulayan Ektirici, "Çok tedirginlikle gelen firmalarımız var ama ikinci, üçüncü günden sonra otel rezervasyonlarını uzatıp, 'Gelmişken bu şehirde birkaç gün daha geçirelim', 'Gelmişken bir Mardin'i de Malabadi Köprüsü'nü de gezelim.' gibi çok hoş geri dönüşlerle karşılaşıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor." ifadesini kullandı.Ziyaretçilerin kent ekonomisine büyük katkı sunduğuna değinen Ektirici, ziyaretçilerin otel, taksi, lokanta, hediyelik eşya ve gıda sektörüne çok ciddi katma değer sunduğunu bildirdi.
Gıda Sektörü Ziyaretçiler Hediyelik Eşya Bakış Açısı 2009 Yılı 

14 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı