- Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Dünya Gerçekten 5’ten Büyük Olduğunu Göstermiş Oldu'

Diyanet işleri Başkanı Erbaş şehitlik camii bilgi alıyor
Şehit Camii Allah Başkent İsrail 

-Erbaş röp
-Erbaş, din işleri müşavirliği gezi
-Kamil Güneş sohbet

( BAKÜ ) - Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Dünya gerçekten 5’ten büyük olduğunu göstermiş oldu" BAKÜ

- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, BM Genel Kurulunda yapılan oylamayla, ABD’nin Kudüs kararının reddedilmesine ilişkin "Dünya gerçekten 5’ten büyük olduğunu göstermiş oldu" dedi.
ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararına karşı Türkiye ve Yemen’in BM Genel Kuruluna getirdiği tasarı, dün gerçekleştirilen oylamada 128 lehte oyla kabul edildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Şehitlik Camii’nde yaptığı gezide konuya ilişkin açıklama yaptı. Tasarının kabul edilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Erbaş, “Bundan dolayı çok mutlu oldum. Ülke olarak, Müslüman olarak mutlu olduk. Amerika Birleşik Devletlerine vurulan bir tokattır esasında bu. Kendisini her zaman dünyanın sahibi zanneden Amerika Birleşik Devletleri bu şekilde dünya insanlarından sadece Müslüman ülkelerden değil, diğer ülkelerden de gerçekten büyük bir cevap almıştır. İnşallah bu cevap onu yeniden düşünmeye sevk eder ve almış olduğu karardan vazgeçer. Diyoruz ya dünya 5’ten büyüktür. Şu anda dünya gerçekten 5’ten büyük olduğunu göstermiş oldu. Dolayısıyla Amerika Bileşik Devletleri bundan ders çıkarır diye düşünüyorum” dedi.
Prof. Dr. Erbaş, camide namaz kıldıktan sonra din işleri müşavirliğini gezerek Din İşleri Müşaviri Kamil Güneş ile sohbet etti.
22 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı