Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Bazı insanlar halkımızı yanlış bilgilendiriyor”

Esnaf ziyareti
Sosyal Medya Cuma Hutbesi Bilim Adamları Müzakere Hassasiyet 

-Sohbetler
-Valilik şeref defterini imzalaması
-Erbaş’ın konuşması
-Valinin konuşması

( HAKKARİ ) HAKKARİ

- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, toplumda çeşitli zamanlarda farklı kişiler tarafından bazı konularda farklı sesler çıktığını belirterek, “Doğrusu biraz da vuzuha kavuşturulmamış ihtilaflı konular, bunlarla ilgili halkımızı, toplumumuzu bazen rahatsız eden konuşmalar az da olsa bazı kişiler tarafından yapılıyor” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve beraberindekiler, Hakkari’de esnafı ziyaret ederek, yolda geçen vatandaşlarla tek tek tokalaşıp sohbet etti. Daha sonra valiliğe geçen Erbaş; Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü S. Süleyman Dilberoğlu tarafından karşılandı. Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra gelişi ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erbaş, Hakkari ve ilçelerinde, köylerinde, mezralarında görev yapan tüm hocalarla buluşacaklarını, onlarla daha kaliteli bir hizmet nasıl yapılır bunu müzakere edeceklerini söyledi.

Erbaş, “Hakkari ilimizde gerçekten valiliğimizin, belediyemizin yapmış olduğu hizmetleri yerinde gördük. Bunun için de sizlere özellikle şükranlarımızı arz ediyoruz. Allah daha güzel işleri yapmayı sizlere nasip eylesin” dedi.
“Toplumda bazı farklı sesler çıkıyor” Farklı kişiler tarafından farklı sesler çıktığını belirten Erbaş, vuzuha kavuşturulmamış ihtilaflı konuların halkı, toplumu rahatsız ettiğini söyledi.

Din İşleri Yüksek Kurulu da, Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte kurulduğunu ifade eden Erbaş, “Toplumda çeşitli zamanlarda farklı kişiler tarafından farklı sesler çıkıyor, bazı konularda. Doğrusu biraz da vuzuha kavuşturulmamış ihtilaflı konular, bunlarla ilgili halkımızı, toplumuzu bazen rahatsız eden konuşmalar az da olsa bazı kişiler tarafından yapılıyor. Ben özellikle milletimize şunu tavsiye ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu yetkin bilim adamlarından oluşan bir kuruldur. Her zaman toplumumuzu aydınlatma noktasında üzerine düşen vazifeyi yerine getirmeye çalışmaktadır” diye konuştu.
“Sosyal medya çok hızlı hareket ediyor” Sosyal medyanın çok hızlı hareket ettiğini de ifade eden Erbaş, “Tabi güncel konuları çok iyi bir şekilde takip etmemiz gerekiyor. Sosyal medya çok hızlı hareket ettiği için bir anda bir yerden bazı konularla ilgili konuşmalar sosyal medya vasıtasıyla paylaşılabiliyor. Biz konularda belli bir birikimi olan ve o konularda doğru neyse onu anlatabilen bir kurumuz. İstiyoruz ki bu konularda milletimiz; Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarına, kurulun vermiş olduğu ve yaptığı açıklamalara kulak versin. Şunu da özellikle istirham ediyoruz. İhtilaflı konularda medyamız bazı kişileri çıkarıp konuşturmasınlar. Yani bunlar ilim adamlarının oturup müzakere etmesi gereken konulardır. O konular vuzuha kavuşturulduktan sonra esasında toplumumuzla paylaşılmalı. Bu hassasiyeti hem medyamızdan hem de bu konularda ulu orta konuşan insanlardan özellikle istirham ediyorum. Yani milletimizi, toplumumuzu yanlış anlayışlara sevk edecek konulardan biraz uzak durmamız lazım” şeklinde konuştu.
Vali Cüneyit Orhan Toprak ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yapmış olduğunuz toplantılar çok yerinde ve çok önemli. Gerçekten halkımızın da ihtiyaç duyduğu, hem bilgilendirme hem dini hizmetlerin daha güzel, daha etkili, daha halkımızın kalbine ve gönlüne girecek ortamlar sağlıyor. Aynı zamanda din görevlilerimizin de sizleri aralarında görmeleri büyük bir motive kaynağı. İnşallah bu ziyaretleriniz diğer illerde de hayırlı bir şekilde devam eder” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından Vali Toprak tarafından Erbaş’a kilim ve bal hediye edildi. Öte yandan, Erbaş'ın Hakkari’de cuma hutbesi okuması bekleniliyor.
9 Mart 2018 Cuma günü yayınlandı