'Dilenmediği' iddiasıyla darp edilen yaşlı kadına devlet sahip çıktı

Huzurevi'nden görüntü
Yaşlı Kadın Hastane En Yaşlı Kadın Harekete Geç Hanlı 

-Elif P. ile röportaj
-Hastanenin içerisinden görüntü
-Elif P. den ve hastanenin dışından görüntü

( SAMSUN ) - "Dilenmediği" iddiasıyla darp edilen yaşlı kadına devlet sahip çıktı- Yaşlı kadın huzurevine yerleştirildi SAMSUN

- Adana'dan geldikleri Samsun'da, oğlu ve gelini tarafından dilenmediği iddiasıyla darp edilerek hastanelik edilen 83 yaşındaki Elif. P'ye devlet sahip çıktı. Tedavisi yapılan Elif. P., Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü tarafından huzurevine yerleştirildi. Olay, dün Samsun'un İlkaadım ilçesinde Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınında meydana gelmişti. İddiaya göre, Yusuf Ziya Yılmaz Şahirlerarası Otobüs Terminali yakınında darp edilmiş halde bulunan 83 yaşındaki Elif P., vatandaşlar tarafından otogar polisine götürüldü. 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaşlı kadının tedavisi burada yapıldı. Kendisini oğlu ve gelininin darp ettiğini belirten Elif P., "Benden dilenmemi istediler. Ben de dilenmeyince oğlum ve gelinim beni dövdü" demişti. Hastanede tedavisi tamamlanan yaşlı kadın, polis tarafından ekip otosuyla Samsun Şiddet Önleme Merkezine götürüldü. Polis, olayla ilgili yaşlı kadının oğlu İ.P. ile gelini S.P.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Bugün Samsun Adliyesine sevk edilen İ.P. ve S.P. annelerinin iddialarını kabul etmediler. Savcıya ifade veren İ.P. ve S.P. serbest bırakıldı. Huzurevine yerleştirildi Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü harekete geçerek yaşlı kadını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Huzurevine yerleştirdi. Bütün ihtiyaçları karşılanan Elif P. huzurevinde çok iyi karşılandığını belirtti.
Adana Ceyhanlı ve 6 kızı ile 3 oğlu olan Elif. P., çocuklarının kendisini kabul etmeleri halinde Eskişehir'deki oğlu veya bir kızının yanına gitmek istediğini belirtti.
(KA-SLH-
4 Haziran 2018 Pazartesi günü yayınlandı