Demiryolu Çalışanları Platformu Üyeleri Grevde

Tüm yurtta olduğu gibi Esjişehir ' de de Demiryolu Çalışanları Platformu üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi ' ne sunulan (TBMM) Türkiye demiryolu ulaştırmasının serbestleştirilmesiyle ilgili yasa tasarısının geri çekilmesi dolayısıyla 24 saat sürecek grevlerine başladı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye Cumhuriyeti Sözleşmeli Demiryolları 


Gar önünde toplanan Türk Ulaşım Sendikası (TUS) ve Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ' na (BTS) bağlı bir grup demiryolu işçisi, Türkiye demiryolu ulaştırmasının serbestleştirilmesiyle alakalı yasa tasarısını protesto etti. Grup, ' Sözleşmeli köle olmayacağız ' , ' Emekçiyiz haklıyız, kazanacağız ' , ' Zafer direnen emekçinin olacak ' gibi sloganlar atarak yasa tasarısının geri çekilmesini istedi.

Grup adına konuşan TUS Eskişehir Şube Başkanı Kemal Ürgen, bugün gelinen noktada halkın yararlanabileceği tren sayısının yok denecek kadar az olduğuna dikkat çekerek, bu nedenle yasa tasarısına karşı yapacakları grevin trenlerin durdurulması olarak değil, üretimden gelen güçlerinin tepkiye dönüşmesi olarak algılanması gerektiğini söyledi.
Ürgen ' den sonra konuşan BTS Eskişehir Şube Başkanı Ersin Cem Paralı, demiryollarında 24 saat grevde olduklarını hatırlatarak, yasa tasarısının geri çekilmesini istediklerini ve tasarının geri çekilmediği takdirde mücadelelerine devam edeceklerini bildirdi.

Paralı, işlerine ve işyerlerine sahip çıkacaklarını belirterek, “Biz tüm demiryolu emekçilerini işine, ekmeğine ve geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bizler bu yasa tasarısını ekmeğimize, işyerimize ve geleceğimize bir tehdit olarak görüyoruz. Halkımızın bu tasarıdan sonra demiryolu ulaşımını daha pahalıya alacağını, demiryolcularının da özelleştirilen diğer kurumlarda olduğu gibi işsiz kalacağını biliyoruz. Bu tehditlere karşı biz demiryolcular, dün olduğu gibi bugünde, yarında işimize ve işyerlerimize sahip çıkacağız” dedi.
TUS Genel Sekreteri Cihat Koray ise, bugüne kadar bu tür kanunlara her zaman karşı geldiklerini ifade ederek, bundan sonrada güçlerinin yettiği kadar karşı gelmeye devam edeceklerini aktardı.

Basın açıklamasının ardından işçiler Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Eskişehir Garı ' nda greve başladılar.
16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı