'DEKAMER dünyaya örnek oldu' - MUĞLA
Heyet üyelerinin, ülkelerine döndüklerinde koruma çalışmalarını orada uygulayabileceklerini anlatan Kaska, şöyle konuştu:"Deniz kaplumbağalarının korunmasıyla ilgili eylem planını bütün Akdeniz’de uygulamak istiyorlar. Böyle bir eylem planının DEKAMER üzerinden yapılmış olması bizim için çok sevindirici. DEKAMER dünyaya örnek oldu. Çünkü bizim standartlarımız onların ideal olarak uygulamak istedikleri bir koruma eylem planı. Biz bu planı burada Akdeniz’deki diğer ülke temsilcilerine anlatıyoruz ki yarın o ülkelerde şunu söyleyebiliriz, Dalyan kadar olmasa bile Dalyan'a benzer bir koruma sistemi ve araştırma sistemi uygulayacaklarını tahmin ediyoruz." - "Uluslararası iş birliği şart"Akdeniz'deki göçmen türlerin korunması için uluslararası iş birliği gerekliliğini belirten Kaska, bir ülkenin koruma çalışmalarının yeterli olmayacağını vurguladı. Kaska, uluslararası iş birliği ile kaplumbağaların korunmasıyla ilgili çalışmaların daha da başarıya ulaşacağını dile getirdi.Koruma çalışmalarında uluslararası katılımın önemine dikkati çeken Kaska, DEKAMER’in, uluslararası arenada adını duyurmuş bir kurum olduğunu ifade etti.
Tunus'tan gelen İsmail Hakkı Kurtbeyoğlu, etkinlikteki amaçlarından birinin insanları bir araya getirmek olduğunu söyledi.
Tunus Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Müdürlüğünde yetkili olan Kurtbeyoğlu, tecrübelerin paylaşılmasını ve bu işte uzmanlaşmış kişilerden bir şeyler öğrenmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Kurtbeyoğlu, "Bu programda emeği geçen herkese ve özellikle Yakup Kaska'ya tecrübe ve birikimlerini paylaştığı için teşekkür ediyoruz. Bu program gerçekten çok önemli. Bu program sayesinde uluslararası kamuoyuna, partnerlerimize ve yatırımcılara ulaşabiliriz." dedi.
Mısır'dan gelen doktora öğrencisi Nahla Ahmed Abdelhamid de Akdeniz'de göçmen türlerin korunması için uluslararası işbirliğinin önemine dikkati çekti.
Deniz Kaplumbağaları Yatırımcı İspanya Uluslararası Eylem Planı
22 Haziran 2018 Cuma günü yayınlandı