DEAŞ'tan 'seçimlerde oy kullanmayın talimatı'

İlk sırada Suriyeli doktor
Polis Aracı Şafak Vakti Terör Örgütü Savaş Eğitimi Uçaksavar 

-İkinci sırada Suriyeli uçaksavar silahlarını kullanan şahsın çıkması
-Zanlıların polis aracına getirilmesi
-Zanlıların adliyeye götürülmesi

( ADANA -HD) DEAŞ'tan "seçimlerde oy kullanmayın talimatı"- Adana'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında eylem yapma ihtimaline karşılık gözaltına alınan 3'ü Suriyeli 7'si Türk 10 kişi adliyeye sevk edildi- Zanlıların katıldığı sohbetlerde DEAŞ'ın "oy kullanmayın talimatı" verdiği öğrenildi- Gözaltına alınan Suriye iki şahıstan birinin doktor diğerinin ise DEAŞ'ın uçaksavar silahlarını kullanan kişi olduğu belirlendi ADANA

- Adana polisinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında eylem yapma ihtimalına karşılık gözaltına alınan 3'ü Suriyeli 7'si Türk 10 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlıların katıldığı sohbetlerde DEAŞ'ın "oy kullanmayın talimatı" verdiği öğrenildi. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 7 Mart'ta terör örgütü DEAŞ'a yönelik yaptığı operasyonda gözaltına aldığı M.S. isimli şahıs ifadesinde Adana'dan DEAŞ'a katılan ve Suriye'ye giderek savaşan, ayrıca Adana'da DEAŞ'ın sohbetlerine katılan, DEAŞ'a eleman temin eden şahısların ismini verdi. Polis bu ifade üzerine verilen isimleri teknik ve fiziki olarak takibe başladı.
Yapılan takip sonucunda bu zanlıların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında da eylem yapma ihtimalleri olduğunu saptayarak 17 Mayıs şafak vakti zanlılara yönelik operasyon yaptı. Yapılan operasyonda 3'ü Suriye, 7'si ise Türkiye uyruklu 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar arasında Suriye'de doktor olan ve Adana'da da Levent Mahallesinde doktorluk yaptığı saptanan Malik Meteap Ajeel isimli şahıs olduğu belirlendi. Ayrıca gözaltındaki Allavi Abbas Elmelluh'un (25) ise DEAŞ'ın uçaksavar silahlarını kullandığı saptandı. Türkiye uyruklu A.Ü., K.K. ve M.Ö.'nün ise Suriye'ye giderek burada DEAŞ adına savaşıp DEAŞ zayıflayınca tekrar Türkiye'ye döndükleri tespit edildi. Bu zanların ifadelerinde Suriye'ye gittiklerini ancak kendilerine savaş eğitimi ve silah verilmediğini nöbet tutturduklarını söyledikleri öğrenildi. "Çocukları okula göndermeyin, devletin imamlarının arkasında namaz kılmayın" Bu arada terör polisi DEAŞ terör örgütünün Adana'da sık sık sohbet toplantıları yaptığını bu toplantılarda halkı devlete ve millete karşı kışkırtmaya çalıştıkları saptandı. Sohbet konuşması yapan kişinin katılanlara "Seçimlerde kimseye oy vermeyin, sandığa gitmeyin. Çocuklarınızı bu devletin okullarına göndermeyin. Bizim medreselerimize gönderin. Devletin imamlarının arkasında namaz kılmayın. Bizim kendi din adamlarımızın arkasında namaz kılın. Çünkü bunlar gerçek Müslüman değil" dedikleri belirlendi. "Terör örgütünü toparlamak için Suriye'den mektuplar okunuyor" Ayrıca sohbet sırasında terör örgütüne savaş elamanı kazandırmak için türlü oyunlar yaptıkları da belirlendi. Suriye'ye savaşa giden şahısların mektup gönderdiği söylenerek bu mektupların toplanan vatandaşlara okutulduğu saptandı. Mektubu yazan kişilerin "Suriye çok güzel burada cihat yapıyoruz, Allah uğruna savaşıyoruz" gibi cümleler kurduğu tespit edildi. Ancak zanlılar bu yapılan tespitleri ihkar edip suçlamaları kabul etmedi. Zanlıları sorgularının adliyeye sevk edildi.
29 Mayıs 2018 Salı günü yayınlandı