Davutoğlu'ndan Hakan Fidan açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifası ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Başbakan Ak Parti Suriye Ahmet Davutoğlu Hakan Fidan 


Hakan Fidan'ın devlete önemli hizmetlerde bulunan önemli bir bürokrat olduğunu ve istifa dilekçesinin işleme konulduğunu kaydeden Davutoğlu ' 10 Şubat'tan geçerli olmak üzere biz de bunu işleme koyduk. 7 Şubat olması tevafuktur, tabi anlamlı bir tevafuk olarak değerlendirilebilir. Millete ve devlete hizmet etmiş olanlar ister siyasi olsun, ister bürokrat, bir şekilde tarihe onunla adları geçer.Suriye gibi kritik konularda önemli görevler üstlenmiş ve hakkıyla yerine getirmiştir. MİT tırlarına yapılan operasyonda da hükümetimize devletimize yönelik ne kadar alçakça girişimlerde bulunulduğunu gördük ' dedi.

AK PARTİ'YE YAPILAN SALDIRI
Şuan bu saldırıyı yapan teröristlerin izi ve takibi sürüyor. AK Parti demokrasi için her şeyi göze almış insanların partisidir. Her zaman her türlü riski göze aldık. Hiç bir saldırı AK Parti'nin inancını ve kararlığını ortadan kaldıramaz. Bu aynı zamanda şunun işaretidir seçim yaklaştıkça bu saldırılar artacaktır. Bu sadece bizim partimiz için değiş bütün partiler için geçerlidir. Buradan bütün partilere sesleniyor. Bu konuda duyarlı olmalarını istiyorum.

Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
7 Şubat 2015 Cumartesi günü yayınlandı