Cumhuriyet 95 yaşında - VAN



: - Tören alanından detaylar - Vatandaşlardan detaylar - Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun konuşması - Halk oyunları gösterisi - Tören geçişiVAN (AA) - Van 'da Cumhuriyet'in 95. kuruluş yıl dönümü törenlerle kutlandı. Van 'daki tören, Cumhuriyet Caddesinde Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ile Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş'ın halkı selamlamasıyla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende bir konuşma yapan Vali Zorluoğlu, Cumhuriyet'in kuruluşunun 95. yıl dönümünün büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.

95 Yılın ardından gelinen noktada demokrasisi her geçen gün ileri standartlara ulaşan milli birlik ve kardeşliğini atlattığı birçok badireye rağmen güçlü şekilde muhafaza eden ve çağdaş uygarlığın üzerine çıkma hedefine her geçen gün biraz daha yaklaşan bir Cumhuriyetin olduğunu anlatan Zorluoğlu, şöyle dedi:"Ne mutlu ki batan bir imparatorluğunu külleri arasından kanla irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesinde bugün hem bölgesel hemde küresel ölçekte bir güç olan hesaba katılan sözü dinlenen bir devletimiz var. Mi̇lli̇ bi̇rli̇k ve kardeşli̇ği̇ni̇ her türlü engellemelere rağmen en güçlü şeki̇lde muhafaza eden bi̇r ülkemi̇z var. Ne mutlu bi̇ze ki̇ FETÖ terör örgütünün gerçekleşti̇rdi̇ği̇ 15 Temmuz hai̇n darbe gi̇ri̇şi̇mi̇ esnasında ve sonrasında sokaklara dökülerek, meydanları doldurarak, mermi̇lere göğsünü si̇per eden, tankların önüne yatan, cumhuri̇yeti̇ne, seçi̇lmi̇ş Cumhurbaşkanına, mecli̇si̇ne, hükümeti̇ne, kendi̇ geleceği̇ne ve i̇radesi̇ne sonuna kadar sahi̇p çıkan bi̇r mi̇lleti̇mi̇z var. FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKPC gi̇bi̇ teröri̇st örgütleri̇n ve bunların ağababalarının tüm aksi̇ gayretleri̇ne rağmen, Türki̇ye'ni̇n dört bi̇r yanında meydanlarda bi̇rli̇k ve beraberli̇k i̇çerisi̇nde haklı bi̇r gururla 'Bi̇z bi̇r mi̇lleti̇z.' di̇yen bi̇r mi̇lleti̇mi̇z var." - "Tek bir teröri̇st kalmayıncaya kadar mücadele sürecek"Zorluoğlu, 80 milyonun her bir ferdinin bu cumhuriyetin öz evladı ve memleketin eşit derecede sahibi olduğunu dile getirerek, "İster FETÖ, i̇ster PKK, i̇ster DEAŞ, i̇ster DHKPC olsun, i̇ster sağdan, i̇ster soldan gelsi̇n, terörün her türlüsünü buradan lanetli̇yorum. Vatandaşlarımızın desteği̇yle devleti̇mi̇zi̇n bu hai̇n yapıları çökerteceği̇ni̇, şehi̇rleri̇mi̇zde, köyleri̇mi̇zde mi̇lleti̇mi̇zi̇ tehdi̇t eden bi̇r tek teröri̇st kalmayıncaya kadar bu mücadeleni̇n süreceği̇ni̇ bi̇r kere daha i̇fade edi̇yorum. ileriye doğru attığımız her adımda karşımıza çıkan engeller bize bir gerçeği tekrar tekrar hatırlatıyor. şöyle geriye doğru son 5 yılımıza baktığımızda bunu daha iyi görüyoruz. Mesela gezi’de amaç ağaç değildi, 17 - 25 Aralık’ta dert hukuk değildi, çukur eylemlerinde niyet hak değildi. Suriye’de gaye adalet değildi. 15 Temmuz’da gözetilen, ülke değildi. son ekonomik dalgalanmada işin aslı kur değildi. Hamdolsun milletimiz de bu gerçekleri görüyor ve sayın cumhurbaşkanımızın riyasetinde tüm bu suni müdahaleleri akamete uğratan feraseti her zaman gösteriyor. " ifadesini kullandı.Tören şiirlerin okunması, halk oyunları ve mehteran gösterisinin ardından resmi geçitle son buldu. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum personelleri, askeri erkan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Siyasi Partiler Cumhurbaşkanı Siyasi Parti Terör Örgütü Halk Oyunları 

29 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlandı