Cumhuriyet 95 yaşında - KAYSERİ

- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinden detay görüntüKAYSERİ (AA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
Kayseri 'deki tören, Vali Süleyman Kamçı'nın Valilik binasında tebrikleri kabulüyle başladı.
Kamçı, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin, dünyanın gördüğü en yıkıcı savaşlardan biri sonrası dahi, ne kadar zor ve çetin şartlar altında olursa olsun hiçbir dayatmayı kabul etmeyeceğini tüm cihana gösterdiğini belirtti.
Kurtuluş destanının, sadece Türk milletini kurtarmadığını, işgal altında ve sömürge haline gelmiş milletlere de örnek olduğunu vurgulayan Kamçı, şunları kaydetti:"Büyük Önder, yeni kurulacak devletin yönetim şeklinin millet egemenliği esasına dayalı bir yönetim şekli olan cumhuriyet olması gerektiğine inanmaktaydı. Cumhuriyet, yönetenlerin din, kan, asalet yerine halkın oylarıyla belirlendiği bir yönetim sistemidir. Demokratik seçimlerle yönetenlerin belirlendiği en insani yönetim tarzıdır. Asil milletimiz cumhuriyeti benimsemiş, onun getirdiği değerlere sımsıkı sarılarak bugüne kadar onu ayakta tutan yegane güç olmuştur. Kutsal değerlerimiz uğruna geçmişten bugüne dek canlarını feda eden şehitlerimizle gazilerimizle gurur duyuyoruz. Biliyoruz ki, onların fedakarlıkları ve kahramanlıkları sayesinde bugün bir arada coşku ve sevinç içerisinde Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz."Konuşmanın ardından halk oyunu ekibi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü cimnastik sporcuları gösteri sundu, öğrenciler şiir okudu, resmi geçit töreni yapıldı.Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, CHP Milletvekili Çetin Arık, MHP Milletvekili Baki Ersoy, ilçe belediye başkanları, siyasi parti il başkanları ve vatandaşlar katıldı.

İl Başkanları Fedakarlık Siyasi Parti Kahramanlık Öğrenciler 

29 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlandı