Cumhurbaşkanına sesini duyurmak için İzmir'den Ankara'ya yürüyor

İshak Doğan röportajı
Bild Harekete Geç Öğrenciler Bakış Açısı 

-Otoyoldan görüntü
-Detaylar

( İZMİR ) İZMİR

- İzmirli İshak Güler, projelerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmakta başarılı olamayınca sesini duyurmak için başka bir yol seçti. Güler, Erdoğan ile görüşmek için İzmir'den Ankara'ya yürümeye başladı.
Toplumsal kaynaşmaya fayda sağlamak amacıyla bir proje üreten İzmirli İshak Doğan (29), tüm denemelerine rağmen bu projesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir türlü ulaştıramayınca, projeyi Erdoğan'a bizzat vermek için harekete geçti. Doğan'ın sesini duyurmak için seçtiği yol ise bir hayli zorlu. İzmir'den Ankara'ya yürüyerek gitmeye karar veren ve yola koyulan Doğan'ın tek isteği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a projesini sunabilmek. Ürettiği proje sayesinde toplumsal kaynaşmaya katkı sağlanacağını savunan Doğan, “Bu toplumsal projeyi Cumhurbaşkanımıza sunup hayata geçirmek istiyorum. Bu projeyle ülkemizin doğusunda pilot bölgeler belirleyip, tatil dönemlerinde diğer şehirlerden öğrencileri bu şehirlere götüreceğiz. Böylece ülkemizin batı ve doğusundaki insanların kaynaşmalarını sağlayacağız. Bu durum şehirlere ekonomik olarak da katkı sağlayacak” dedi.
“Gençler için yürüyorum” Projesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırmak için çaba sarf ettiğini ancak başarılı olamadığı için İzmir'den Ankara'ya yürüme kararı verdiğini belirten İshak Doğan, “Daha önce bu projeyi birçok insana anlattım. Ancak bana geri dönüş sağlanmayınca ben de bizzat Cumhurbaşkanımızla görüşmek için Ankara'ya yürüyorum” ifadelerini kullandı. Yaklaşık 600 kilometre yolu kendisi için değil, gençler için yürüyeceğini söyleyen Doğan, “Bir genç olarak gençler için yürüyorum. Bu tarz projelerle gençlerimiz hem daha çok bilgilenecek hem de ülkemize ekonomik olarak bir katkı sağlanacak. Cumhurbaşkanımızın gençlere bakış açısını ve gönlündeki sıcaklığı çok iyi bildiğim için inanıyorum ki sesimi duyduğu zamanda çağıracaktır ve dinleyecektir” diye konuştu.
2 hafta yürüyecek 10-15 gün içerinde Ankara'ya ulaşacağını tahmin eden İshak Doğan, “Hiçbirimiz bu dünyada kalıcı değiliz. Burada yapacağımız iyiliklerle anılacağız. Ben bu şekilde insanlara yardım etmek istiyorum. Eğer hava koşulları da iyi giderse 10-15 gün içerisinde Ankara'ya ulaşmış olurum. Çevremdeki insanların dualarıyla ve bana her zaman uğur getiren kolyemle bu yola çıktım” dedi.
Uzun yolculukta en çok suya ihtiyacı olacağını belirten Doğan, “Yanıma giysi, ayakkabı, yemek ve su aldım. Bu uzun yolculukta çok fazla sıvı kaybedeceğim için bol bol su aldım. Konaklama yerlerimiz de olacak. Umuyorum bu yolculuğun ardından Cumhurbaşkanımız beni kabul eder” ifadelerini kullandı.
24 Şubat 2019 Pazar günü yayınlandı