Cumhurbaşkanı'nın uçağı darbe gecesi böyle iniş yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz gecesi, üzerinde F16'ların uçtuğu İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelmeyi tercih ederek inanılmaz bir cesaret örneği sergilemişti.
15 Temmuz Darbesi 15 Temmuz Darbe Girişimi Cumhurbaşkanı Darbe Girişimi Recep Tayyip Erdoğan 


Çünkü TBMM'yi, Külliye'yi, emniyet binalarını ve daha birçok yeri bombalayan darbecilerin havalimanına da bomba atma ya da başka bir saldırı düzenleme ihtimalleri bulunuyordu.

Ayrıca Erdoğan'ın indiği pistin hemen 500 metre kadar yakınında da Hava Harp okulu bulunuyordu ki, birçok helikopter ve uçak da buradan havalanmıştı. Erdoğan indiği sırada Hava Harp Okulu'nda darbecilerle polis arasında çatışma yaşandığı ifade ediliyor.

Başka bir detay ise Erdoğan'ın İstanbul Emniyet Müdürü'nü telefonla araması ve İstanbul'a ineceğini bildirmesiydi. Erdoğan'ın telefonu üzerine havalimanındaki polis özel harekata (PÖH) talimat veren İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, 'ne olursa olsun kuleyi darbecilerden alın' dedi. Çalışkan'ın bu talimatının ardından özel harekat polisleri kuleyi basarak teslim aldı.

Erdoğan'ın uçağının AHL'ye indiği anın görüntüleri ortaya çıktı.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
24 Temmuz 2016 Pazar günü yayınlandı