Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edilen aslanların kalacağı yer havadan görüntülendi

Hayvanat bahçesinden ve aslan barınaklarından drone görüntüleri
Lyon Ziyaretçiler Bulduk Hayvan Hayvanat Bahçesi 

-Ziyaretçiler ve Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler röp

( GAZİANTEP - ÖZEL) GAZİANTEP

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Sudan’da hediye edilen 3 yavru aslan için Gaziantep Hayvanat Bahçesinde hazırlıklar başladı.
Aslanlar için yer ayarlanan hayvanat bahçesi havadan görüntülendi. Geçtiğimiz hafta bazı temaslarda bulunmak üzere Sudan’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Sudan Cumhurbaşkanı Ömer Hasan El-Beşiri tarafından aslan yavrusu hediye edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise aslanların Gaziantep Hayvanat Bahçesine götürülmesi talimatını vermişti. Gaziantep'e getirilecek 3 yavru aslan için Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesinde hazırlıklar başladı.
Dünyanın dördüncü Avrupa'nın ise üçüncü büyük hayvanat bahçesinde bulunan barınaklar, hayvanların yaşlarına ve doğal koşullarına göre özel hazırlanıyor. Sudan'dan gelen 3 yavru aslan da doğal ortamını aratmayacak koşullarda, hayvanat bahçesinde bulunan 5 aslanla birlikte kalacak. 3 buçuk milyon ziyaretçi Cumhurbaşkanına hediye edilen aslanları Gaziantep'te ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyleyen Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, “300 tür olmak üzere toplamda 7 bin 500 hayvanın bulunduğu hayvanat bahçemizi 2017 yılında 3 buçuk milyon kişi tarafından ziyaret edildi. Ziyaretçiler şimdiden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aslanlarını soruyor" dedi.
Güneşli havanın tadını hayvanat bahçesinde çıkarmak için barınakları gezen ziyaretçiler ise, Cumhurbaşkanına hediye edilen aslanların Gaziantep’e getirilmesini gurur verici bulduklarını söyledi.

(OE-SD-
2 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı