Çorumlu taksiciler meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadı

Taksicilerden görüntü, Mehmet Gayretli, Turhan Candan ve Esat Çınar'ın açıklamaları, detaylar

( ÇORUM ) - ÇORUM
Taksi Şoförü Geçmiş Olsun Hassasiyet Saldırı 


- Çorum’da taksiciler geçtiğimiz hafta bir meslektaşlarına yönelik yapılan saldırıyı kınadı. Geçtiğimiz günlerde Esat Çınar'ın aracına binen V.A. ve R.K. adlı şahıslar Bahçelievler Mahallesindeki Bağlar mevkisinde para üstünü eksik verdiği gerekçesiyle taksi şoförünü darp etmişlerdi. Darp edilen taksici Çınar’ın görev yaptığı durağı ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve Taksiciler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Gayretli ile bir grup taksici geçmiş olsun dileklerini ileterek yaşanan olayı kınadılar. Taksici Esat Çınar’a yapılan eylemi şiddetle kınadıklarını dile getiren Oda başkanı Mehmet Gayretli, “Esnafımız sahipsiz değil. Taksici esnafı Çorum’un hem bakkalı hem bekçisidir. Bu eylemi gerçekleştirenlerin acilen cezalandırılmasını istiyoruz. Emniyete ve adalete güveniyoruz” dedi.
Çorum’da geçtiğimiz hafta hiç beklemedikleri ve tasvip etmedikleri bir saldırı gerçekleştirildiğini dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ise, taksici esnafına karışı yapılan saldırıyı Çorum Belediyesi olarak kınadıklarını açıkladı.
Çorum’da taksicilerin son 10-15 yılda meslekteki çıtalarını ciddi anlamda yükselttiklerini, ulaşımın önemli kollarından birisi olduklarını anlatan Candan, “Bu mesleği icra ederken uygun mekanlarda, uygun araçlarla müşteri memnuniyetini maksimize edecek şekilde bir hizmetin sunulmasını önemsiyoruz. Taksicilerimizin bu hizmeti hakkıyla sunabilmesi için huzur içerisinde işlerini yapmaları gerekiyor. Geçtiğimiz hafta bir esnafımıza darp ve gasp eylemi gerçekleştirildi.
Çorum’da hiç alışık olmdığımız şeyler bunlar. Bunların tekrar etmemesini diliyoruz. Taksici esnafımızın yanındayız, her türlü desteği vermeye hazırız. Emniyet ve adalet mensuplarından aynı hassasiyeti göstereceklerine olan inancımız tamdır. Bu anlamda mesleğe olan güveni sarsıcı hareketleri tekrar kınıyoruz” ifadelerini kullandı. Darp edilen taksici Esat Çınar ise, taksicilerin yanında oldukları için Candan ve Gayretli’ye teşekkür ederek, “Bana yapılan saldırı tüm taksicilere yapılmış saldırıdır. Bugün bana yarın diğer taksicilere. Devletimize güveniyoruz. En kısa zamanda cezalandırılmalarını istiyoruz” diye konuştu.
(MMY-BÖ)
23 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı